Tájékoztatás a Kossuth tér ideiglenes lezárásáról

Tata Város Önkormányzata tájékoztatja a tataiakat, hogy 2023. október 30-án a Kossuth téren filmforgatás lesz.

A filmforgatás előkészületei már október 29-én megkezdődnek, emiatt a vasárnapi napon is a tér Szent Kereszt Templom előtti díszburkolatos része (ún.: Rotondó) a gyalogosok, a tér látogatói részére csak korlátozottan, illetve bizonyos időszakokban egyáltalán nem lesz használható. Ezen korlátozás a Szent Kereszt Templomban 10 órakor kezdődő szentmisére való eljutást nem érinti. A vasárnapi napon gépjárművel a téren történő áthaladás biztosított lesz.

A forgatásra október 30-án 5:00 és 24:00 óra között kerül sor. Emiatt a Kossuth tér és az oda bevezető utak tér felőli szakaszai:

– a Komáromi utca Kossuth tér és Kőkút köz közötti szakasza,

– a Kocsi utca Kossuth tér és Kálvária utca közötti szakasza,

– a Rákóczi utca Kossuth tér és a Posta épülete közötti szakasza

lezárásra kerül a közforgalom elől.

A Kossuth teret gépjárművel a Fazekas utca, illetve a Május 1. út felől tudják elkerülni.

A lezárás miatt a helyi és a helyközi járatok útvonala is módosul.

Az autóbuszjáratok nem hajtanak át a téren, hanem maradnak a Május 1. úton (8119 j. országos közút). Így a „Kossuth tér” és a” Környei út” megállóhelyek kimaradnak.

A járatok a Május 1. úton a  Komáromi utca és a Táncsics M. utca közötti szakaszon a jelenleg nem használt  buszmegállóhelynél állnak meg. Az ideiglenes buszmegállók elhelyezkedését mutató térkép jelen tájékoztató mellékletét képezi.

A járatok iskolai szünetre érvényes menetrend szerint közlekednek.

Kérjük a közlekedők szíves türelmét és megértését, valamint a közösségi közlekedést igénybe vevőket, hogy az utazás előtt tájékozódjanak a Volán Zrt. honlapján az ideiglenes  menetrend módosításról, mely az alábbi linken keresztül érhető el: https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/41710

 

Tata, 2023. október 25.

Tata Város Önkormányzata

R-004M Forgalomtechnikai helyszínrajz

R-005M Forgalomtechnikai helyszínrajz

R-006M Forgalomtechnikai helyszínrajz