30 éves a Hotel Gottwald

Június 30-án egy hangulatos ünnepségen több, mint háromszázan gyűltek össze a Hotel Gottwald kertjében, a szálloda megnyitásának 30. évfordulója alkalmából. Az eseményre azok kaptak meghívást, akik az elmúlt 3 évtizedben megtisztelték bizalmukkal a Gottwald családot és közeli kapcsolatot ápoltak velük.

Az alapító, Gottwald Sándor vendéglátóipari pályáját 1964-ben kezdte a tatabányai Sport étterem tanulójaként, majd több helyi és környékbeli étteremben is tapasztalatot szerzett. 1992-ben egy magyar-osztrák vegyesvállalat – melynek magyar tagja Gottwald Sándor volt – nyitotta meg a szállodát, amelyben először 15 szoba, kis étterem és terasz volt. A bővítés, fejlesztés nem váratott sokáig magára, hiszen az évek során létrejött az épület második szárnya, kialakították a wellness részleget, átépítették az éttermet, mindeközben pedig arra is figyelmet fordítottak, hogy lehetőség szerint helyben fellelhető természetes anyagokat használjanak a beruházások során. Ahogyan teltek az évek, a kapcsolt vállalkozások is elindultak, a ferencmajori tanya, a Kossuth téren található cukrászda, valamint a borászat.  A fejlesztések nyomán a hotel  nemcsak Tata, hanem térségünk egyik legismertebb, s legnívósabb pihenő és rekreációs helyévé vált, ahova szívesen térnek vissza a vendégek. A helyszín  gyakran ad otthont a legkülönbözőbb rendezvényeknek, családi, baráti találkozóknak, ünnepségeknek, esküvőknek, konferenciáknak, szakmai eseményeknek.

A Hotel Gottwald sikere mögött elkötelezett családi összefogás és magas színvonalú, szakmai alázattal és lelkesedéssel végzett munka áll. Számtalan városi esemény hátterében gondoskodtak az elmúlt évtizedekben a jó hangulatról, a finom falatokról és zamatos borokról. A családi hagyomány, a vendéglátás tradíciói időközben új színekkel is gazdagodtak, mára a vállalkozás mindennapjai elképzelhetetlenek lennének Gottwald Sándor fiai, Zoltán és Szilárd szakmai irányítása nélkül. A fiúk, pár éve így vallottak az időközben ugyancsak komoly sikereket elért dunaszentmiklósi Gottwald Borászatról: „A Gottwald Borászat minden részletében személyes, és ez azonnal hat a vendégekre. A család hosszú ideje foglalkozik vendéglátással, így kialakult bennünk a természetes igény arra, hogy boraink mellett, ételeinkkel együtt nyújtsunk teljes gasztronómiai élményt. A boldogságot egy nagy egészként éljük meg, melyben az isteni bornak, a hozzá illő ételnek és a neszmélyi lejtők varázsának egyforma szerep jut.”

A család minden tagja fontosnak tartja a folyamatos fejlődést, megújulást, a helyi gasztronómia és borkultúra bemutatását, népszerűsítését, sokat tesznek Tata hírnevének öregbítéséért, turisztikai vonzerejének növeléséért is. Az elmúlt 30 esztendő során a Hotel Gotwaldban több, mint 50 ezren szálltak meg, 300 ezer vendégéjszakára. Népszerű, saját szervezésű programjaik sorában például 15 alkalommal adtak már helyet a közkedvelt Neoton koncerteknek, a náluk rendezett esküvőkön nagyságrendileg 70 ezer tyúk főtt meg a fazekakban, és 30 kilométernyi hosszúságú rétest sütöttek a dolgos kezek.

Gottwald Sándor 2005-ben elnyerte az „Év vendéglőse” szakmai kitüntetést, 2010-ben Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjban részesült, 2018-ban pedig a Gottwald Kft. kapta a Komárom-Esztergom Megye kisvállalkozása kitüntető címet. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013-ban Tata Város Zsigmond Király Díját adományozta Gottwald Sándornak és családjának a város turisztikai kínálatának bővítéséért valamint a helyi vendéglátási hagyományok ápolásában betöltött szerepük elismeréseképpen.

Szeretettel gratulálunk a 30 éves jubileumhoz a Gottwald családnak, és kívánunk nekik még sok szép közösen eltöltött ünnepet, a munkájukhoz pedig elsősorban jó egészséget, sok sikert, újabb elégedett vendégeket!