30 projektet érint a CLLD HACS pályázata

A Városháza dísztermében március 13-án rendezték a CLLD Helyi Akciócsoportjának projektzáró konferenciáját, melyen a helyi pályázatok megvalósulásáról is beszámoltak.

A Területi- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően az önkormányzat és konzorciumi partnerei CLLD pályázatából 30 projekt valósult meg, illetve kezdődött el a mögöttünk álló időszakban, közel 350 millió forint értékben. A támogatási keret a helyi szervezetek, intézmények, civilek, vállalkozások számára nyújtott forrásokat kulturális és közösségi infrastruktúrájuk megújítására, programjaik megvalósítására. A projektzáró eseményen Michl József mondott köszöntőt. Tata polgármestere a témával kapcsolatban úgy nyilatkozott: – A Helyi Akciócsoport civilekből álló közössége 21 alkalommal ülésezett és döntött a pályázatokról, s a döntéseik nyomán nagyon sok területre jutott pénz, a fogyatékosok sportolási lehetőségeitől kezdve a tudományon, művészeteken keresztül a Tatai Televízió archívumáig. Hálásan köszönjük az aktivitást, összefogást minden résztvevőnek, hiszen 30 projektet köszönhetünk ennek a pályázatnak, amelyek a város számos pontját és közösségét érintették.

A Helyi Akció Csoport (HACS) célja az általuk meghatározott Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia kivitelezése volt. A lokális szükségleteket és lehetőségeket feltárva a tatai civilszféra 5 szervezettel, a közszféra 6 szervezettel és a gazdasági szféra 4 szervezettel alakította meg a Tatai Helyi Akciócsoportot, melybek részt vállalt Tata Város Önkormányzata, a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság, a Tata és Térsége Civil Társulás, a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt., a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár, a Honvéd Bajtársi Klub, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft., a Tatai Televízió Közalapítvány, a Városi Nyugdíjas Klub, az Által-ér Szövetség, a Rudas-Infó Kereskedelmi és Szolgáltató Bt., a Dental Visual Communication Kft., a Duna – Gerecse Nonprofit Kft., a Zofi Rendezvényszervező Kft., és a Látványgyár Kft.

A nyertes, és a projekteket megvalósító pályázók:

 1. Tatai Televízió Közalapítvány
 2. Tata Városi Tenisz Klub
 3. Tatai Városkapu Közhasznú Zrt
 4. Tatai Rendház Kft.
 5. Tata és Térsége Civil Társulás
 6. Tatai Városkapu Közhasznú Zrt.
 7. Rudas-Info Bt.
 8. Tata Város Önkormányzata
 9. Pötörke Népművészeti Egyesület
 10. Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság
 11. Kuny Domokos Múzeum
 12. Által-ér Vízgyűjtő Helyreállítási és Fejlesztési Szövetség
 13. Tatai „Kenderke” Néptánc Egyesület
 14. Tata Városi Nyugdíjas Klub
 15. Kőkúti Általános Iskola Kőkúti Sasok DSE
 16. Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület
 17. Lélekháló Alapítvány
 18. Tata és Környéke Turisztikai Egyesület
 19. Áhi Jóga Egyesület
 20. Észak-dunántúli Röplabda Akadémia
 21. Tatai Hódy Sportegyesület
 22. Természetes Életmód Alapítvány
 23. Kőkút Képességfejlesztő Alapítvány
 24. Szociális Alapellátó Intézmény
 25. Honvéd Bajtársi Klub Tata
 26. Móricz Zsigmond Városi Könyvtár
 27. Kéz a kézben Alapítvány
 28. Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság
 29. Kuny Domokos Múzeum
 30. Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft.

A nyertes pályázók olyan ötleteket, projekteket valósítottak meg, mint például a digitális történelemírás a Tatai Televízióban, TOP’ART Utcagaléria és közösségi találkozási pont kialakítása az Öreg-tó partján, uradalmi tábor gyerekeknek, extrém ügyességi szabadidős sportnap és bemutató vagy kompetenciafejlesztő-, képző és személetformáló szakmai konferenciák.