60. születésnapját ünnepelte a Városi Nyugdíjas Klub

Fennállásának 60. évfordulóját ünnepelte a Városi Nyugdíjas Klub október 5-én a Veranda Étteremben, ahol a kerek évfordulós tagokat is köszöntötték.

A tatai klub 1960-ban alakult, de az elmúlt két évben a pandémia miatt nem került sor a jubileum megünneplésére. A közösség 1970-ben ketté vált, a levált tagok akkor alapították meg a mai Honvéd Bajtársi Klubot, ám a Városi Nyugdíjas Klub így is Tata egyik legnagyobb civil szervezete maradt, jelenleg 181 tagot számlálnak. Nagy Gábor klubelnök így fogalmazott az eseményen:- Nagyon fontos, hogy a tagjaink rendszeresen, személyesen tartják a kapcsolatot, így senki nem marad magányos, és megoszthatják egymással a mindennapi élet ügyes-bajos dolgait, ez az összetartozás érzés motiválja a csapatot.

A tatai klub a közelmúltban Székelyudvarhelyen járt, ahol az ottani idősklubbal kötöttek testvérszervezeti megállapodást, emellett hosszú idő óta ápolnak aktív baráti kapcsolatot a szőgyéni valamint a gútai nyugdíjas klubokkal is.

Kun Imre, tiszteletbeli elnök, aki két évig állt a kultúrcsoport élén majd 2010 és 2020 között vezette a klubot, elmondta: – Sajnos az elmúlt két év nagyon visszafogottan zajlott a közösség életében, sokszor online tartották a kapcsolatot, útifilmeket juttattak el a tagoknak és az interneten keresztül emlékeztek meg nemzeti ünnepeinkről is, de a jövőre már vannak új terveik, szeretnék folytatni a közkedvelt kirándulásokat, rendszeres személyes találkozásokat.

Az ünnepségen fellépett a klub kórusa, valamint külön köszöntötték mindazokat, akik 80. vagy 90. születésnapjukat ünneplik idén. Az eseményre Michl József polgármester is meghívást kapott, a városvezető köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az ilyen nehéz időszakokban különösen nagy jelentősége van a szeretetteljes, baráti kapcsolatoknak, amelyek segítenek túllépni a gondokon. Tata polgármestere megerősítette azt is, hogy miután a város visszakapta a Fenyő-téren található egykori zeneiskola épületét, az önkormányzat az ingatlant felajánlja a két tatai nyugdíjas klubnak, amelyek így jövő tavasztól egy állandó közösségi térhez juthatnak a programjaik megvalósításához.