79-en vették át a Kossuth téren Tata Város Tanulmányi Különdíját

Március 16-án reggel a Kossuth téren rendezték a 1848-49. évi forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett városi programsorozat utolsó eseményét, a magyar zászló és címer napja alkalmából.

Az Országgyűlés 2014. decemberében nyilvánította március 16-át a magyar zászló és címer napjává. Az önkormányzat minden évben ezen a napon ad át elismeréseket azoknak a tatai diákoknak és felkészítő tanáraiknak, akik az előző tanévben országos vagy nemzetközi tanulmányi versenyeken 1.-6. helyezést értek el, vagy felsőfokú intézményekben történő felvételinél többletpontszámot adó tanulmányi versenyeken lettek helyezettek. Az ünnepségen Rigó Balázs mondott köszöntőt. Tata alpolgármestere elmondta: – A nemzeti zászlón és címerben szereplő színhármast a márciusi ifjak használták elsőként a március 15-i, forradalmi tömeget mozgósító és egységbe kovácsoló szimbólumként. Rigó Balázs az 1848-as eseményekkel párhuzamban a kokárda – régi nevén szalagrózsa – történetét is felelevenítve kiemelte: – Ma, ismét a szabadság jelét tűztük ki szívünk fölé, és ezt tesszük el majd levéve kokárdáinkat. De csakis a jelét, mert a szabadságot nem lehet bedobozolni, kizárólag megélni, ahogy tették ezt 175 évvel ezelőtt a márciusi ifjak is.

A Kossuth téren idén március 16-án 79-en vehették át Tata Város Tanulmányi Különdíját, a Kőkúti Általános Iskola, a Fazekas Iskola, a Vaszary János Általános Iskola, a Jázmin Iskola, az Eötvös József Gimnázium és Kollégium, valamint a Tatai Református Gimnázium tanulói és felkészítő pedagógusaik. Szívből gratulálunk az eredményeikhez, szorgalmas és kitartó munkájukhoz!

Az eseményen közreműködött a Kőkúti Általános Iskola Fazekas Utcai Tagintézménye Kicsinyek Kórusa, Szabó Imréné, Paulovitsné Gouth Zsófia és Paulovics Milán, valamint Nagy Olivér és Volincsák Luca.