A gyermekjóléti szolgálat jelzőrendszerének tapasztalatairól egyeztettek a szakemberek

A Szociális Alapellátó Intézmény Család és Gyermekjóléti Szolgálata szervezésében február 16-án rendezték a jelzőrendszeri beszámolókat és együttműködést értékelő hagyományos, éves szakmai tanácskozást az intézmény központjában.

A Család és Gyermekjóléti Szolgálat veszélyeztetettséget észlelő- és jelzőrendszert működtet. Az ezzel kapcsolatos éves tanácskozást február 28-ig minden esztendőben meg kell tartani települési szinten, az eseményen beszámolnak az elvégzett szolgáltatásokról és értékelik, összegzik a beérkezett jelzéseket.

Németh- Zwickl Nikoletta, a Szociális Alapellátó Intézmény vezetője elmondta: – Ezeken a találkozókon a jelzőrendszeri tagokkal mindig megbeszéljük az elmúlt esztendő tapasztalatait, valamint a következő év céljait, s emellett nagyon fontos, hogy a jó együttműködés érdekében személyesen is időről-időre találkozzunk egymással.

Az elmúlt időszak nehézségei, a pandémia vagy éppen az ukrán háborús helyzet hatására a Szociális Alapellátó Intézmény neve és tevékenysége a korábbinál jóval szélesebb körben ismertté vált. Ezáltal jelentősen nőtt a beérkezett jelzések száma is a gyermekekkel, az idősekkel, a pszichiátriai betegekkel és a hajléktalanokkal kapcsolatban egyaránt. Ennek nyomán a korábbinál jóval több család került a szakemberek látókörébe, s így még inkább célzottan tudnak segítséget nyújtani a rászorulóknak.