A Köz Szolgálatáért Érdemjel Arany Fokozatát vehette át Jenei Márta

A Köz Szolgálatáért Érdemjel Arany Fokozatát adományozta 2022-ben Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Jenei Mártának, a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal munkatársának, a Polgármesteri Kabinet titkárságvezetőjének, aki az elismerést augusztus 23-án Budapesten, a Belügyminisztériumban vette át Dr. Dukai Miklós Önkormányzati államtitkártól. Jenei Mártát a kitüntetés alkalmából szeptember 2-án, a Városházán Michl József polgármester, Purgel Zoltán alpolgármester, dr. Horváth József jegyző valamint a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal munkatársi közössége köszöntötte.

A Köz Szolgálatáért Érdemjel arany, ezüst és bronz fokozatban adományozható a rendvédelem és a közigazgatás érdekében hosszú időn keresztül végzett kiemelkedő munka elismeréseként. Jenei Márta pályafutását a közszférában 1979-ben kezdte meg óvópedagógusi és tanítói képesítéshez kötött munkakörökben. 2006. október 11. óta a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselője. Nagy hangsúlyt fektet tudásának bővítésére, ezért végezte el többek között a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kormányablak ügyintézői továbbképzését, valamint a Budapesti Corvinus Egyetemen a közszolgálati kommunikációs menedzseri szakot. 2012-ben anyakönyvi szakvizsgát tett, azóta az ehhez kapcsolódó feladatokat is teljes körűen ellátja, emellett oktatóként rendszeresen közreműködik az anyakönyv-vezetői szakvizsgára történő felkészítő tanfolyamokon, szívesen adja át tapasztalatait a fiatal kollégáknak. A házasságkötési ceremóniákra való felkészülése során mindig ügyel a személyes hangvételre, az egyediségre, szem előtt tartva, hogy a házasulandók számára az esküvőjük pillanatai egyszeriek és megismételhetetlenek, a párok pedig gyakran térnek vissza hozzá az esküvő után is, hogy kifejezzék köszönetüket a meghitt, egyéni hangvételű szertartásokért. Polgármesteri titkárságvezetőként segíti a választott tisztségviselők mindennapi munkáját, programokat szervez, megbeszéléseket készít elő és számos egyéb koordinációs feladatot lát el. Az önkormányzati képviselők és kollégái bármikor bizalommal fordulhatnak hozzá, feladatait hivatásszerűen, lelkiismeretesen, precízen látja el. Rendszeresen részt vesz az önkormányzat rendezvényein, számos eseményen vállalja el a konferáló szerepét.

Munkájáért 2017-ben Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatát adományozta Jenei Mártának, akit szorgalmáért, nyitott, barátságos személyiségéért a kollégái is elismernek és szeretnek.

Az elismeréshez szívből gratulálunk Mártinak, és köszönjük a közösségünkért végzett szolgálatot! Munkájához és magánéletéhez egyaránt jó egészséget,  további sok sikert kívánunk!