A magyar sajtó napja alkalmából köszöntötte az önkormányzat a megyei média munkatársait

Évek óta hagyomány, hogy Tata Város Önkormányzata nevében Michl József polgármester kötetlen találkozóra hívja a megyei sajtó képviselőit, a magyar sajtó napja alkalmából. Az idei eseményre március 14-én a Pikant Étteremben került sor.

A magyar sajtó napját 1990-ben alapították és március 15-én tartják arra emlékezve, hogy 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a hazai sajtó első szabad termékeit, a 12 pontot és a Nemzeti dalt. Ehhez kapcsolódva az önkormányzat évről-évre külön köszönetet mond a régiónkban dolgozó média szakembereknek. Michl József polgármester az idei eseményen úgy fogalmazott: – Hálásan köszönjük a megyei sajtó közreműködését abban, hogy Tata történéseiről, életéről napi szinten tájékoztatják az olvasókat, a nézőket és a hallgatókat. Köszönet a 24 Óra, a Kemma.hu, a Kisalföld, az MTI, a Forrás Rádió, a Tatai Városkapu újság valamint a Regio Regia magazin munkatársainak a hiteles, pontos tájékoztatásért, és köszönet jár természetesen a Tatai Televízió szerkesztőségének és kuratóriumának, amiért az ország egyik legrégebbi helyi televíziójaként naprakészen örökítik meg a Tatán zajló életet. A városvezető kiemelte: – Manapság, amikor a technikai, technológiai fejlődés lehetővé teszi azt, hogy bárki, bármikor közzétegye a saját gondolatait, saját híreit, még nagyobb a jelentősége a hivatásos sajtó munkatársaknak, akik magas szakmai színvonalon, hitelesen végzik a munkájukat, a legjobb tudásukat adva.

A városi fejlesztések sorában az elmúlt időszakban több olyan projekt valósult meg, amely a helyi kommunikációs lehetőségeket is érinti. Megújult és kibővült a Tatai Televízió szerkesztőségi tere, tavaly ősszel elérhetővé vált az önkormányzat új honlapja valamint városi applikációja, a CityApp Tata is, amely a számtalan hasznos információ mellett egy külön helyi bejelentő funkcióval nyújt lehetőséget bármilyen hiba, fennakadás, rendellenesség mobiltelefonon keresztüli bejelentésére és a bejelentések nyomon követésére.