A magyar sajtó napja alkalmából találkoztak Tatán a megyei média képviselői

Michl József polgármester meghívására március 11-én a Pikantó Étteremben találkoztak a megyei sajtó munkatársai, akiket a városvezető hagyományosan minden évben találkozóra, kötetlen beszélgetésre hív a magyar sajtó napja alkalmából.

A magyar sajtó napja 1990-ben alapított és március 15-én tartott ünnepnap arra emlékezve, hogy 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a hazai sajtó első szabad termékeit, a 12 pontot és a Nemzeti dalt. Tata polgármestere március 15.-hez közeledve minden évben meghívja a térségi média képviselőit, akik év közben segítik az önkormányzat kommunikációját, beszámolva a tatai programokról, hírekről. Michl József az eseményen úgy nyilatkozott: – Nagyon szépen köszönjük a megyei és a tatai sajtó munkáját, hálásak vagyunk azért a sok tudósításért, melyekkel a térségünkben élőket nap, mint nap tájékoztatják. Jó érzés azt látni, hogy a közösségi médiafelületek megerősödése ellenére is helyt állnak és folyamatosan fejlődnek, megújulnak. Külön köszönjük azt az odafigyelést, precizitást, mellyel az elmúlt két évben a koronavírus járvány alatt dolgoztak azért, hogy a lehető leggyorsabban eljuttassák a fontos információkat az olvasók, tévénézők és rádióhallgatók felé, és hálásak vagyunk azért is, hogy most, a háború kapcsán híradásaikkal támogatják az önkormányzat humanitárius segítségnyújtó munkáját. A városvezető külön köszönetet mondott a Tatai Televízió, a 24 Óra, a Kemma.hu, a Kisalföld, az MTI, a Forrás Rádió valamint a Regio Regia magazin munkatársainak a hiteles, pontos tájékoztatásért.

A helyi kommunikációs fejlesztések sorában az elmúlt időszakban kiemelkedett a Tatai Televízió szerkesztőségi terének bővítése és teljes megújítása, melynek nyomán nem csupán a munkakörülmények javultak, hanem elérhetővé vált a korábban külön épületszárnyban működő archívum is. Emellett már dolgoznak a város hivatalos weboldalának megújításán, amely hamarosan a mai kor igényeinek megfelelő külsővel és belső tartalommal, valamint új funkciókkal kiegészülve szolgálja majd a tataiak tájékoztatását.