A megye tűzoltóit köszöntötték Környén

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 5-én a Környei Művelődési Házban rendezte meg Szent Flórián-napi ünnepségét, a  tűzoltók napja alkalmából.

Az ünnepi programban sor került hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók elismerésére, valamint a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület Szent Flórián szobrának megáldására is.

Az eseményen Michl József polgármester Tata Város Önkormányzata nevében adott át elismerést Suták Tamás Zoltán c. tűzoltó zászlósnak, a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állomány tagjának, felelősségtudatos és kiváló szakmai munkájáért. Suták Tamás Zoltán szakmai pályafutását 2008-ba kezdte beosztott tűzoltóként. 2012-ben áthelyezését kérte a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába, ahol 2013. júliusában szerparancsnoki beosztásba került. Hozzáállását az elhivatottság, a felelősségtudat, munkavégzését a kiváló gyakorlati kivitelezés jellemzi. Munkatársi kapcsolatai kiegyensúlyozottak, elismert és megbecsült szerparancsnoka, vezetője szolgálati csoportjának. Személyes tulajdonságai közül kiemelkedik igényessége és szorgalma. Súlyos közúti baleseteknél irányítóként, vezetőként már sok esetben hajtott végre életmentési feladatokat. Szakmai ismereteinek bővítését mindig szem előtt tartotta, folyamatosan részt vett a beosztásához kapcsolódó tanfolyamokon. Szakértelmének köszönhetően kiválóan koordinálja a káresetek felszámolását is, 2021 júliusában a Tatán keletkezett viharkárok felszámolásában is irányítói feladatokat látott el. Elismeréséhez szívből gratulálunk!

A Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tavaly 110 alkalommal kapott riasztást Tatáról, a legnagyobb feladatot a július 9-i vihar és jégeső utáni kárelhárítási valamint területrendezési munkák jelentették számukra. Köszönjük nekik, valamint az Agostyáni Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek a közösségünkért végzett, elhivatott munkájukat, melyhez a jövőben is jó egészséget és sok erőt kívánunk!