A tatai dandárzenekarral emlékeztünk az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjaira

November 4-én este a Piarista Rendház dísztermében adott koncertet a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár Zenekara.

Magyarország kormánya 2013-ban nyilvánította nemzeti gyásznappá november 4-ét, emlékezve az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjaira, valamint a megtorlás áldozataira. A tatai dandárzenekar 2013 óta hagyományosan koncertet ad ezen a napon, melyről Balázs Attila őrnagy elmondta: – A november 4-i koncert hangulatában minden évben kapcsolódik a halottak napjához és Mindenszentek ünnepéhez is, így igyekszünk olyan repertoárt nyújtani, amely a közönséget megérintve segít emlékezni, befelé figyelni, megidézni nemcsak a történelem hőseit, hanem akár elhunyt szeretteiket is.

A 2022-es koncerten megemlékeztek a közelmúltban elhunyt Wittner Máriáról, 1956-os szabadságharcosról, aki számos alkalommal járt Tatán és több ízben is részt vett a helyi megemlékezéseken. Balázs Attila ezzel kapcsolatban kiemelte:- Wittner Mária alakját a zenekar nagyon kedves emlékként őrzi, hiszen a tatai programok alkalmával személyesen is megismerhettük és mindig elismerően szólt az együttesünkről.

A koncerten többek között Erkel Ferenc, Hidas Frigyes, Bach, Mozart és Verdi dallamok hangzottak el a Piarista Rendház dísztermében.