A Tatai Rendőrkapitányság munkatársait köszöntötték

A Megyei Rendőr-főkapitányság tatai Szabadidő és Oktatási Központjában rendeztek ünnepélyes állománygyűlést a Tatai Rendőrkapitányság munkatársainak október 21-én. A helyszínen elismerések átadására is sor került.

Krasula János r. ezredes, a tatai kapitányság vezetője elmondta: – Egy évvel ezelőtt jöttünk így össze utoljára, amikor a migráció, a koronavírus járvány és számos országos jelentőségű esemény kapcsán jutalmaztuk a kollégáinkat, akik a nem mindennapi feladatok terén is sikeresen helyt álltak. Idén ismét nehéz időszakot élünk, de ennek ellenére a statisztikák alapján újra elmondhatjuk, hogy továbbra is jó eredményekkel dolgozunk. Kollégáim a mögöttünk álló esztendőben is kimagasló helytállásról tettek tanúbizonyságot, példaértékű alázattal és kitartással látták el szolgálati feladataikat, ezért megérdemlik az elismerést, amelyre az önkormányzat által biztosított támogatásból nyílt lehetőség.

Az ünnepségen Farkas Gábor rendőr dandártábornok, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya hangsúlyozta, hogy a tatai állomány olyan munkákban is kiemelkedően teljesít, amelyek nem tükröződnek a statisztikákban. Ilyen volt például a közelmúltban megrendezett XI. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny, amelyet nagy sikerrel szerveztek és koordináltak a helyi kollégák, munkájuk nyomán pedig Tata felkerült Magyarország rendőrszakmai térképére.

Az eseményen Purgel Zoltán mondott köszöntőt kiemelve, hogy az önkormányzat minden évben pénzügyi támogatással segíti a tatai kapitányság működését. Tata alpolgármestere megköszönte a kapitányság közösségének azt a munkát, mellyel városunkat és a kistérséget szolgálják, s külön köszönetet mondott azért az együttműködésért, amivel a tatai rendőrség évről-évre segíti a helyi rendezvények lebonyolítását, koordinálását.

Az ünnepi állománygyűlésen Purgel Zoltán Tata Város Önkormányzata nevében, a Fellner Jakab Emlékév alkalmából Fellner emlékérmeket és emlékbélyeget adott át Farkas Gábor rendőr dandártábornoknak, valamint Krasula János kapitányságvezetőnek. A helyszínen a Tatai Rendőrkapitányság 21 munkatársa kapott külön elismerést a 2022-ben nyújtott kiemelkedő munkájáért. Szívből gratulálunk nekik, munkájukhoz a jövőben jó egészséget, sok erőt kívánunk!