A tatai szakrendelőben elindul az új Járóbeteg Irányítási Rendszer

A tatabányai kórház tájékoztatása szerint 2024. február 26-tól elindul az új Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) a Szent Borbála Kórház tatai telephelyének szakrendelőiben.

A kórház közleményében felhívja a betegek figyelmét, hogy aki február 26-át követően a tatai kórház járóbeteg-szakellátására érkezik előzetes időpontfoglalás alapján, a kihelyezett sorszámkiadó automatánál tud számot húzni. Az érintőképernyős panelen (KIOSK) az „ELŐJEGYZÉSRE ÉRKEZTEM GOMBRA” kattintva, TAJ szám megadásával kapják meg sorszámukat. Ezután a Betegfelvételi Irodán már nem kell bejelentkezni, rögtön az érintett szakrendelőbe mehetnek.

Az intézmény kéri a betegeket, hogy a várakozási idő és a várótermek zsúfoltságának elkerülése érdekében a járóbeteg szakrendelésekre a foglalt időpontok előtt 15 perccel hamarabb érkezzenek.

Akik előzetes időpont nélkül érkeznek, a Betegfelvételi Iroda munkatársainál tudnak időpontot egyeztetni személyesen, illetve telefonon 7 -től 15 óráig. A telefonszámok változatlanok: 34/ 586- 724;  34/ 586 -725.

Az időpont foglaláshoz továbbra is szükséges a TAJ szám, a személyes adatok megadása, beutaló köteles szakrendeléseknél a beutaló megléte. Sürgős esetek kivételével a szakrendelésekre előjegyzés szükséges.

Az új időpontfoglaló és behívó rendszer célja, hogy a betegek gördülékenyebben jussanak szakvizsgálati időpontokhoz, és kevesebbet kelljen várakozniuk a rendelőkben. Az új Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinálásával kerül 2024 folyamán, több lépcsős rendszerben bevezetésre a Szent Borbála Kórház valamennyi szakrendelésén – olvasható a vármegyeszékhelyi kórház tájékoztatójában.