A Városházán üléseztek a kistérségi polgármesterek

Február 3-án a Városháza dísztermében ülésezett a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács, ezúttal hét napirendi pontban egyeztettek a térségi polgármesterek.

Az ülésen két napirend is kapcsolódott a társulás költségvetéséhez, módosították a tavalyi illetve meghatározták az 2023-as büdzsét. A témában Michl József, a Társulási Tanács elnöke úgy nyilatkozott: – Két nagy, közös intézményünk van, melyek a kistérségi szociális ellátásokat biztosítják: a Szociális Alapellátó Intézmény valamint a Kistérségi Időskorúak Otthona, melyeknek a működtetési költsége közel 1 milliárd forintot tesz ki éves szinten. Ezt olyan egyéb feladatok egészítik ki, mint például a belső ellenőrzés, az orvosi ügyeleti ellátás – ami egyébként idén komolyan változni fog – valamint a fogorvosi ügyelet. Michl  József elmondta, az ülésen döntést hoztak az Időskorúak Otthonában fizetendő térítési díjakról is, ennek értelmében a napi ellátás költségét 400 forinttal emelték meg, így az 4 ezer forintra nőtt, melyhez az állam kétszer ennyit tesz még hozzá.

Az ülésen a polgármesterek a kistérség fenntartásában működő intézmények vezetőinek illetményelem növekedéséről, illetve az intézmények 2022-es tevékenységét összegző beszámolókról is egyeztettek a délelőtt folyamán.