A Városházán üléseztek a kistérségi polgármesterek

A Városháza Martyn-termében ülésezett május 26-án a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács, melynek tagjai ezúttal öt napirendi pontban hoztak döntéseket.

Az ülés egyik fő témája a Társulás tavalyi költségvetésének végrehajtásáról szóló tájékoztató és a 2022. évi költségvetés módosítása volt. Ezzel kapcsolatban Michl József, a Társulási Tanács elnöke elmondta: – Május minden évben az előző esztendő pénzügyi lezárásáról szól, ennek a kötelezettségünknek tettünk mi is eleget. 2021-et sikeresen zártuk, mindkét intézményünk, a Szociális Alapellátó Intézmény valamint a Kistérségi Időskorúak Otthona kiválóan működik szakmai és pénzügyi tekintetben egyaránt, ezért köszönjük az ott dolgozó munkatársaink precíz, felelősségteljes munkáját.

Az ülésen tárgyaltak a Szociális Alapellátó Intézményben fizetendő térítési díjak felülvizsgálatáról, valamint a Társulás és a hozzá tartozó önkormányzatok 2021. évi ellenőrzéseiről is. Ezt követően a helyszínen aktuális témákról tájékoztatta a kistérségi polgármestereket Ströcker Zoltán, a Tatai Járási Hivatal vezetője, dr. Mózes István, a Tatai Járási Hivatal foglalkoztatási osztályvezetője valamint Fenyvesi Veronika, a Tatabányai Tankerületi Központ köznevelési osztályvezetője.