Aláírták az önkormányzati alapok pályázati szerződéseit

A Városháza dísztermében április 22-én írták alá az önkormányzati alapok idei nyertes pályázóinak szerződéseit. Ebben az évben az önkormányzat 13 millió forintot fordít a különböző támogatásokra, és ezzel 49 program megvalósítását segíti.

Michl József polgármester a Városházán tájékoztatott arról, hogy Tata Város Önkormányzata 2024-es költségvetésében emelt összeget biztosított az alapokra: a Kulturális és Oktatási Alap pályázataira 6 millió,  a Szociális, Egészségvédelmi és Sport Alap pályázataira összesen 7 millió forintot. A Szociális, Egészségvédelmi és Sport Alap összegéből 1,5 millió forint a Szociális, Egészségvédelmi, 5,5 millió pedig a Sport Alap keretösszege ebben az évben.

A pályázók köre civil szervezetekből, egyesületekből, intézményekből, alapítványokból tevődött össze. A Kulturális és Oktatási Alapra 25 pályázat érkezett, a pályázók rendezvényeikre összesen 24, 5 millió forintot kívánnak fordítani, amelyek megvalósításához 14,7 millió forint önerővel rendelkeznek és közel 10 millió forintot igényeltek. A 25 beadott pályázatból 22 nyert. A Szociális és Egészségvédelmi Alapra 8 pályázat érkezett. A pályázók programjaikra 4,3 millió forintot terveznek költeni, ezekhez 2,8 millió forinttal már rendelkeznek és 1,5 millió forintot igényeltek, mind a 8 pályázat elnyerte a támogatást. A Sport Alapra 19 pályázatot nyújtottak be, ezek alapján 19,5 millió forintot szeretnének fordítani a megvalósítandó programokra, amelyekhez közel 12,4 millió forint saját erővel rendelkeznek és 7,1 millió forint támogatásra nyújtottak be igényt. A 19 pályázat mindegyike nyert.

A tervek között hagyományos, helyi események, kulturális és sportprogramok, kiadványok, táborok, versenyek, vetélkedők, kirándulások egyaránt szerepelnek. Új pályázók is vannak ebben az esztendőben, többek között a Daltól Hangos Egyesület, amely az Öveges József Cserkészcsapat táboroztatására nyújtott be pályázatot, a Goldberger Alapítvány a Holokauszt 80. évfordulója alkalmából szervezett rendezvények támogatására pályázott, a Storm Darts Egyesület tatai nemzetközi darts bajnokság megszervezésére, a Kőkúti Sasok Természetjáró Szakosztálya a Viator Tata túrákra, a TAC Judo Szakosztálya pedig a válogatott sportolók nemzetközi versenyén való részvételre kért támogatást.

A tervezett programok megvalósítási határideje november 30., az elszámolási határidő december 15. Sok sikert kívánunk a programok megvalósításához!