Átadták az idei városi sportösztöndíjakat

Május 15-én a Városháza dísztermében adták át az idei Esterházy Miksa „Viator” sportolói ösztöndíjakat. Az önkormányzat támogatásában ebben az esztendőben hatan részesülnek.

Az Esterházy Miksa „Viator” sportolói ösztöndíjra pályázatot nyújthatott be minden tatai sportegyesületben sportoló, vagy tatai egyesületből induló sportoló, aki olimpiai sportágban válogatott kerettag. 2024. január 1. óta az ösztöndíj két kategóriában adományozható:

– A fenti feltételeknek megfelelő sportoló részére, aki nem múlt el 18 éves és a pályázat benyújtását megelőző évben országos vagy nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket ért el. Az ösztöndíj havi összege ebben a kategóriában havi 50 000 forint.

– A fenti feltételeknek megfelelő sportoló részére, aki betöltötte a 18. életévét és a pályázat benyújtását megelőző évben országos vagy nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket ért el. Az ösztöndíj ebben az esetben havi 150 000 forint.

Michl József polgármester a Városházán elmondta: – Tatán nagyságrendileg 4 ezer igazolt sportoló van, és mellettük nagyon sokan űznek szabadidejükben sporttevékenységeket, például futnak, kerékpároznak, az önkormányzatnak pedig fontos, hogy segítse mindehhez megteremteni és fejleszteni a hátteret. Az elmúlt években számos sporthoz kapcsolódó fejlesztés valósult meg a városban, többek között épültek foci és grundpályák, korábban elkészült a városi sportcsarnok, minden évben kinyit a jégpálya, bővültek a teniszezés lehetőségei, van tanuszodánk, szabadtéri fitneszparkjaink, újabb tornateremmel gazdagodott a Vaszary Iskola. Emellett jelentős sportesemények zajlanak évről évre Tatán, melyeket az önkormányzat is támogat, idén ráadásul az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokság és Középtávú Amatőr Magyar Kupa versenyhétvégéjét a World Triathlon döntése alapján kiegészíti egy Paratriatlon Világkupa-futam is. Minden évben szép alkalom, amikor februárban külön köszöntjük a hagyományos sportdíj átadó ünnepségen az elmúlt esztendő legeredményesebb tatai sportolóit, most pedig azokat, akik elnyerték a városi sportösztöndíjat. Gratulálunk nekik, és köszönjük a munkát az edzőiknek, valamint a támogatást, melyet a családjuk nyújt számukra.

2024-ben Esterházy Miksa „Viator” sportolói ösztöndíjban részesül:

-Hídvégi Hunor, kajak, Tatai Hódy SE

Hídvégi Zalán, kajak, Tatai Hódy SE

– Keresztes Ádám István, vívás, TOM-FERR TATA VSE

– Pápai Stella, judo, TAC

– Pásztor Balázs, sakk, Géniusz SE

– Gábor Tímea, kajak, Hódy SE.

Az ösztöndíjakhoz szívből gratulálunk, és újabb szép sikereket kívánunk!