Átadták városunk első okospadját

November 29-én átadták városunk első okospadját, amelyet az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ mellett helyeztek el, az Öreg-tó partján.

Az okospad telepítése a Rudas-Info Bt. „Közösségi találkozási pont létrehozása Tata városában” című, TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2021-00934 azonosítószámú pályázatának keretében valósult meg.

Az okospad segítségével köztéren tudnak a felhasználók USB portokon és Qi töltőkön keresztül okoseszközöket tölteni, a pad egyébként ingyenes wifi hálózatot biztosít és monitorozza a környezetét, páratartalmat, hőmérsékletet, légnyomást és légszennyezettséget is mér. A Kuube PLUS elnevezésű okospad a világ első fedett okospadja, nyolc férőhellyel, két vezeték nélküli és két USB töltővel ellátva, melyeket a napelemeknek köszönhetően télen is zavartalanul lehet használni.

A 100%- ban hazai fejlesztésű és gyártású pad már nem csupán Magyarországon, hanem egészen távoli vidékeken, Thaiföldön, Malajziában és Spanyolországban is megtalálható, megyénkben egyébként a tatai az első ilyen eszköz.

A tatai okospad térkövezési munkálatainak kivitelezését az Őr-Fi Bt. támogatta.