Befejeződött a 9 héten át zajló ételosztás-sorozat

Hétvégén befejeződött az a kilenc héten át tartó étel és tartós élelmiszer csomagosztás-sorozat, melyet Tata Város Önkormányzata a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi Csoportjával együttműködve szervezett 2022. december 3. és 2023.január 28. között.

Az ételosztást valamint az élelmiszercsomagok összeállítását helyi cégek, vállalkozások támogatták pénzügyi és természetbeni adományokkal egyaránt. A helyszínen, a Magyary Zoltán Művelődési Központ előterében január 28-án Michl József polgármester elmondta: – Hálás köszönettel tartozunk mindenkinek, aki segítette ezt az akciót, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak, a tatai cserkészcsapatnak, minden segítőnek, adományozónak, a támogató vállalkozásoknak és képviselő társaimnak, akik részt vettek az adományok kiosztásában. Azt gondolom, hogy az összefogás és együttműködés amit tapasztaltunk ezekben a hetekben, példaértékű – fogalmazott a városvezető.

A kilenc hetes adományosztás 15 850 000 forint értékben valósult meg, ebből  6 025 000 forint volt a pénzügyi támogatás, és 9 825 000 forint értékben érkezett természetbeni hozzájárulás. Ezzel kapcsolatban Purgel Zoltán alpolgármester kiemelte, Tata Város Önkormányzata a Máltai Szeretetszolgálat akcióját kiegészítve hivatala, intézményei és alapítványai által számos formában segíti a hátrányos élethelyzetbe kerülő tataiakat, emellett 47 helyi vállalkozás és több száz óvodás családja csatlakozott a téli jótékonysági akcióhoz.

Bondor Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli Régiójának vezetője az adományozási akció tapasztalatait összegezve úgy nyilatkozott: – A legnagyobb köszönet a támogatóké, akik jelentős mértékű adományt adtak össze, és azt gondolom, hogy amit újra sikerült véghezvinnünk ebben a két hónapban, az országos szinten is egyedülálló.