Biztonságosabbá válik a Fazekas utca – Kálvária utcai csomópont

Tata Város Önkormányzata tájékoztatja a kedves tataiakat, hogy a városi közlekedésbiztonságának növelése érdekében átépíti a Fazekas utca – Kálvária utcai csomópontot. Az átépítést követően a gyalogosok a teljes csomópontban a járdával egy szintbe emelt burkolaton kelhetnek majd át az úttesten. A közvilágítás fejlesztésével, valamint a burkolatba prizmák beépítésével még nagyobb biztonságban használhatják a gyalogosok és az autósok a kereszteződést. Az érintett csomópont környezetében több köznevelési intézmény található, így biztosak vagyunk abban, hogy a térségben a beruházás által nagyban növekszik a közlekedés biztonsága.

A kivitelezéssel kapcsolatos részletes információkat a megadott elérhetőségeken kaphatják meg az érdeklődők.

Kivitelezést végző cég, illetve építésvezetői elérhetőség:

Kivitelező cég: TÁMÉP Kft.

Székhely: 2890 Tata, Barina u. 9.

Építésvezető: Papp Csaba

Elérhetőség: +36-34-480-208

A kivitelezés időszaka: 2023.10.31 – 2023.12.11.

Az érintett csomópont a gépjárműforgalom elől teljes mértékben lezárásra kerül a kivitelezési időszakra a mellékelt ábra szerint. A csomópont gyalogosan átjárható marad a teljes kivitelezési időszak alatt. A közlekedési rend változást a szintén mellékelt ábra szemlélteti.

A II. János Pál pápa téren a templom mögötti parkolók továbbra is használhatóak lesznek. A parkolót a Fazekas utcán keresztül továbbra is meg lehet közelíteni. A Fazekas utca Kőfaragó ház előtti szakaszára a Fekete út felől lehet majd behajtani, kihajtani pedig az alsó ágon. A Kálvária utca zsákutca lesz, a Tanoda tér, illetve Hullám utca felől lehet megközelíteni az ingatlanokat. A Kálvária utca alsó szakasza felfelé lesz egyirányú, a Hullám utca párhuzamos szakaszán lehet majd eljutni a lezáráshoz közeli ingatlanokhoz, így a Hajnalcsillag Óvodához. A Kocsi utca felől a Kálvária utca a Fazekas Iskola sarkánál kerül lezárásra.

Kérjük a kivitelezési időszakban különösen figyeljenek a munkát végzőkre, köszönjük türelmüket!

Tata Város Önkormányzata