Bokrétaünnepet rendeztek a Vaszary Iskolában

A Tatabányai Tankerületi Központ szervezésében rendeztek bokrétaavató ünnepséget a Vaszary János Általános Iskola készülő új féltornaterménél.

A 225 m2-es küzdőtérrel és kiszolgáló egységekkel rendelkező létesítmény a megyénk egyik legnagyobb és legnevesebb általános iskolájában tanuló közel 800 diáknak segít majd a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek javításában, a sportolási lehetőségeik kibővítésében.

A fejlesztés előzménye, hogy a Tatabányai Tankerületi Központ 2017-ben sikeresen pályázott az EFOP-4.1.2-17-2017-00083 kódszámú projektre, melynek köszönhetően jelentős beruházás indulhatott meg a Vaszary János Általános Iskolában. A 2021-ben megkezdett, összességében 2,8 milliárd forint összegű fejlesztés kivitelezésének most újabb fontos állomásához érkeztek, hiszen a pályázat egyik kiemelt területe a testnevelésórák feltételeinek javítása, melynek köszönhetően bruttó 863 millió forintból épül meg az iskola jelenlegi sportcsarnokához kapcsolódó, 225 m2 alapterülettel bíró „féltornaterem”, a  használatot segítő kiszolgáló helyiségekkel együtt.

A Tatabányai Tankerületi Központ tájékoztatása szerint a beruházás jelenlegi fázisában az épület építész szakági munkálatai elkészültek. A következő időszakban a belső gépészeti szereléseket végzik majd el a „Vaszary János Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű projekt keretében.