Csoóri Sándorra emlékeztek a tatai versbarátok

Április 12-én a Piarista Rendház adott otthont a Tatai Versbarátok Köre Csoóri Sándor műveiből összeállított előadásának.

Az estet a Költészet Napja és a Felvidékről kitelepítettek emléknapja alkalmából szervezték a versbarátok. Gútay Jánosné, a közösség vezetője, a verses-zenés program szerkesztője elmondta, már két évvel ezelőtt szerettek volna egy Csoóri emlékműsort bemutatni, hiszen a költő rendkívüli módon törődött a magyarság sorsával határon innen és túl egyaránt. Annál is inkább méltó Csoóri Sándor munkássága a megemlékezésre, mert egyik vesszőparipája volt a népballada és a népdal, ezért mindenképpen szerettem volna, hogy egy műsort szenteljünk neki – fogalmazott a Piarista Rendház dísztermében Gútay Jánosné.

A Tatai Versbarátok Köre idén aktív esztendőre készül. Június 3-án az Angyalok és Tündérek Galériában egy szerelmes témájú összeállítással állnak majd a nézőközönség elé, emellett készülnek egy Petőfi műsorra, s a tervek szerint részesei lehetnek egy irodalmi-zenés programsorozatnak is a Kiskastélyban.

Az április 12-i műsor létrejöttében közreműködött Benya Zsuzsa, Bíró Balázs, Boda Zsófia, Berényi Kornélia, Cs. Balogh Anna, Dobiné Sebestyén Mária, dr. Bicskey Istvánné, dr. Bicskey István, Gútay Jánosné, Hartmann Mártonné, Lehotzky Csabáné, dr. Jónás Béla, Keresztesi József, dr. Lakatos Péterné, dr. Rigó Kornélia, dr. Sopovné dr. Bachman Katalin, Nagyné Borza Erzsébet, Rigó Balázs, Szabóné Lakatos Judit, Visnyovszki Vendel, Benya Zsuzsa (ének), Szabóné Lakatos Judit (hegedű) és Bíró Balázs képszerkesztő.