December 11-től változik a helyi buszmenetrend

A MÁV-Volán-csoport új, 2022/2023-as vasúti és autóbusz-menetrendje december 11-én, vasárnap lép hatályba. A Technológiai és Ipari Minisztérium  iránymutatásai alapján előkészített szokásos éves decemberi menetrendváltás új, utascentrikus szemléletet hordoz, és újabb fejlesztésekkel használja ki a MÁV-Volán-csoport integrációjának előnyeit – írja weboldalán a Volánbusz. Az országos változásokhoz kapcsolódóan ugyancsak december 11-én lép életbe az új tatai, helyi buszmenetrend is.

A közösségi közlekedés versenyképességének egyéni közlekedéssel szembeni javítása érdekében az utazási szokásokhoz még jobban igazodó, összehangolt vasúti és buszos menetrendek teszik vonzóbbá, szerethetőbbé a vonattal, busszal utazást – tájékoztat a Volánbusz. A vasútvonalak csaknem harmadát érintik a menetrendi, vagy tarifális fejlesztések.

Tatán, a helyi buszközlekedés menetrendjének változásait több egyeztetés előzte meg, a tataiak is eljuttatták véleményeiket, észrevételeiket ezzel kapcsolatban a közlekedési vállalathoz illetve az önkormányzathoz, ezek a javaslatok beépítésre kerültek a vasárnap életbe lépő menetrendbe. Az új menetrendről több felületen is lehet tájékozódni:

-a Volánbusz weboldalán: https://www.volanbusz.hu/hu/menetrendek/helyi-jaratok/tata

-a buszmegállókban

-az új menetrend nyomtatott formában beszerezhető a tatai buszpályaudvar jegypénztáraiban is.

A december 11-én életbe lépő menetrendet még továbbra is véleményezhetik az utasok, javaslataikat a ph@tata.hu e-mail címre küldhetik el, mielőtt 2023 februárjában életbe lépne a véglegesített új, helyi menetrend.

Adatkezelési tájékoztató menetrend-egyeztetés