Diákpiknik Tatán

A tatai diákpiknik ötödik évadára került sor augusztus 11-én este a Kőfaragó-ház fantasztikus zöldteraszán. Égő fáklyák, fiatal zenei tehetségek, bográcsétel készítése közösen, remek társaságok teremtettek élményt a szép számmal érkező vendégeknek. Volt, aki saját pokrócára kényelmesen letelepedett. A zenekedvelők is élvezték a hangulatot. A pikniket megvalósító szervezetek mindent megtettek, hogy kiváló nyáresti élményben legyen része a fiataloknak. élménytúrával, hajfonással, játékokkal. A rendezvény nyitányában Varga András képviselő, a TAVIDÖK mentora, Szénási Edina, a Te Vagy Önmagad Legjobb Verziója Egyesület elnöke, valamint Ködmön Kristóf Tata Város diákpolgármestere köszöntötte a vendégeket.

A jó hangulatot megalapozva Boldog Zsófia, Diószegi Orsolya, Elekes Fanni, és Gaál András énekelt dalokat, a műsort Risóczki Lilla és Boldog Zsófia vezette. Mindegyik fiatal tehetség különleges oldalát mutatta meg a mikrofonok előtt. Még egy születésnapi köszöntést is sikerült becsempészni a programba. A TAVIDÖK meghívta a Tatabányai Diákönkormányzat tagjait a diákpiknikre a 18 éve tartó folyamatos együttműködés erősítésére, s a tatabányai fiatalok örömmel fogadták el a meghívást.

A fiatalok a 37 méter magas Söréttornyot is meglátogatták, a 176 lépcsővel sokan birkóztak meg. A torony tetején végül pazar kilátás várta a bátrakat. A bográcsételek közös elkészítése is örömteli élménynek bizonyult, és a vendégeknek ízlett a hamisgulyás, mert a rendezvény végén a kondérok üresek maradtak. Szem, száj és fül jóllakottságával fejeződött be a hangulatos este.

A rendezvény megvalósítói voltak: Tata Város Diákönkormányzata-TAVIDÖK, Tata Város Önkormányzata és intézményei, Te Vagy Önmagad Legjobb Verziója (TVÖLV) Egyesület, Pro Dotis Egyesület. A programot támogatta: Bokodoro KFT, Nemzeti Együttműködési Alap.

A fiatalok legközelebbi nagyrendezvénye az Által-ér menti éjszakai kerekezés lesz augusztus 27-én, amely ezúttal Tatabányáról indul Tatára.

(Cserteg István – Ifjúsági referens)