Dokumentumfilm készült Fellner Jakab tatai munkásságáról

Szeptember 16-án pénteken, az Est Moziban mutatták be a Tatai Televízió Fellner Jakab Emlékév alkalmából készített dokumentumfilmjét.

A félórás dokumentumfilm bepillantást nyújt az egykori építőmester helyi munkásságába és városunk legmeghatározóbb épületeinek történetébe. A képkockák során a Kuny Domokos Múzeum két munkatársa, Kövesdi Mónika művészettörténész valamint Stegmayer Máté, történeti muzeológus vezeti végig a nézőket.  A filmbemutatót Domonkos Ágnes, a Tata és Térsége Civil Társulás elnöke nyitotta meg, az esemény ugyanis a 19. Tata és Térsége Civil Napok nyitóprogramja volt. Ezt követően Rigó Balázs, városunk alpolgármestere mondott köszönetet azoknak a szakmai és civil szervezeteknek, amelyek munkájukkal hozzájárultak a 2022-es Fellner Jakab Emlékév eddig megvalósult programjaihoz. Végül Petzke Ferenc, a Tatai Televízió főszerkesztője osztotta meg gondolatait a premierrel kapcsolatban, kiemelve, hogy a 32 éve működő televízió fennállása óta évente legalább két dokumentumfilmet készít, melyek számtalan elismerést nyertek már az elmúlt évtizedekben, s a most elkészült Fellner filmre is várnak majd megmérettetések a közeljövő dokumentumfilmes szemléin.

A helyszínen a vetítést követően beszélgetésre került sor az alkotókkal, akik többek között elárulták, hogyan és milyen szempontok alapján készült el a film, valamint, hogy milyen személyes tapasztalataik születtek a munka során.

A félórás dokumentumfilm operatőri, szerkesztői és rendező munkáját a Tatai Televízió két munkatársának, Mohácsy Viktornak és Szalai Nikolettnek köszönhetjük. A film közreműködője volt Kövesdi Mónika, Stegmayer Máté, Balogh Ernő, Elekes Zsolt, Kiss Krisztofer, Crespo Rodrigo és Weil Róbert.  A „Fellner Jakab – Tata építőmestere„ című dokumentumfilmet természetesen műsorára tűzi a Tatai Televízió, melynek közösségi oldalán és Youtube csatornáján is hamarosan megtekinthetik az érdeklődők az alkotást.