Dr. Szabó Dénes gyermekorvost 85. születésnapja alkalmából köszöntötte Michl József polgármester.

2013-ban Tata Városáért díj Arany fokozatában részesült. Évtizedek óta Tata és a környékbeli falvak gyermekeinek gyógyítójaként ismert. Az Eötvös József Gimnáziumban tanult, érettségi után 2 évig nem vették fel az egyetemre, az 1956-os forradalmi „bűntettéért”. A Pécsi Egyetemen szerezte meg orvosi diplomáját, 1977-től dolgozott Tatán.

Osztályvezető főorvosként szolgált 1995-ig, majd a gyermekszakrendelést vezette. A gyermekgyógyászat tárgykörében több cikke jelent meg különböző folyóiratokban. Számtalan előadást tartott gyermekgyógyász kongresszusokon, de a védőnőket és gyermekápolónőket is ellátta jó tanácsokkal. Tanított szakápolóképzőben és egészségügyi szakközépiskolában is. Tagja volt a Veszprémi Akadémiai Bizottság genetikai munkabizottságának, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának.

Kezdeményezésére a Petőfi-év alkalmából Hamary Dániel szülőházánál bronz domborművet helyeztek el a szabadságharcos orvosról. Köszöntése alkalmából mesélte el, hogy jelenleg Hamary egyik orvosi szakkönyvének reprint kiadásán dolgozik. Nyugdíjas éveinek boldog mindennapjait családja, unokái jelentik. Isten éltesse főorvos urat!