Elismerések a Rendőrség Napja alkalmából

Április 29-én a Rendőrség Napja alkalmából tartottak ünnepi, megyei  állománygyűlést Komáromban a Csillagerődben. Az eseményen Michl József polgármester Tata Város Önkormányzata nevében adott át elismerést a tatai kapitányság két munkatársának, Rieder Roland r. alezredesnek magas színvonalon, kiemelkedő szakértelemmel végzett tevékenységéért, valamint Lengyel Veronika r. századosnak, kiemelkedő és értékes nyomozói tevékenységéért.

Rieder Roland r. alezredes a Tatai Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályvezetője, kimagasló szakértelemmel vezeti a Rendészeti Osztály tevékenységét. A rábízott feladatokat precízen, pontosan, nagy alapossággal, körültekintéssel végzi.  Munkáját magas színvonalon, a rendőri hivatás iránti mély elköteleződéssel látja el, mellyel nagyban hozzájárul a helyi rendőrkapitányság pozitív megítéléséhez.

Lengyel Veronika r. százados a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály kiemelt főnyomozója, kiemelkedő és értékes nyomozói tevékenységével nagymértékben hozzájárul a Bűnügyi Osztály munkájához. Nyomozásai során feladatait precízen, pontosan, nagy szakmai hozzáértéssel látja el.

Az elismerésekhez szívből gratulálunk, a kitüntetetteknek és a tatai kapitányság minden dolgozójának jó egészséget, sikeres munkát kívánunk a jövőben is.

A Tatai Rendőrkapitányság közössége hosszú évek óta maximálisan teljesíti kitűzött céljait. Kitartó és következetes munkájuknak köszönhető, hogy a Tatán regisztrált összes bűncselekmény száma 2010-hez képest a kétharmadával 1090-ről 365-re csökkent, és a közlekedésbiztonsági helyzet is stabil városunkban, az elmúlt 2 évben például nem volt Tatán halálos kimenetelű baleset. A Takarék Index 2021-es élhetőségi listáján, melyen tavaly a Tatai járás az 5. legélhetőbb lett Magyarországon a járások rangsorában, a közbiztonság kategóriában is az első 10 helyezett közé sorolták a kistérségünket. A rendőrség munkatársainak a pandémia az elmúlt időszakban külön kihívást jelentett, szokásos tevékenységeik mellett számos új feladatot is teljesíteniük kellett. Részt vettek többek között a védőoltások megszervezésének és az oltópontok működtetésének biztosításában, rendszeresen ellenőrizték a karanténban lévőket és felügyelték a kijárási korlátozások valamint a maszkviselés szabályainak betartását is. Munkájuk elismeréseként Michl József polgármester az önkormányzat nevében a Tatai Rendőrkapitányság 31 munkatársának adományozott Dr. Mészáros Gábor emlékérmeket 2021 őszén.

(Fotók: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság)