Élni jó! – Tata ad otthont a Református Egyházi Napok Dunántúl Fesztiválnak

Június 21. és 23. között városunkban rendezik a 10. Református Egyházi Napok Dunántúl Fesztivált (REND). Az esemény helyszínein, a Református Templomban, a Tatai Református Gimnáziumban valamint a Kossuth-téren és környékén, a Kőkúti Iskolában és a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban közel száz, mindenki számára nyitott és ingyenes program, könnyű és komolyzenei koncertek, kiállítások, előadások, gyerekműsorok, foglalkoztatók várják az érdeklődőket.

Ahogyan az az esemény hivatalos weboldalán olvasható, az Egyházkerületi Közgyűlés 2022-ben a Zsoltárok könyve 36. fejezet 10. versét választotta a tizedik találkozó mottójává: „Mert nálad van az élet forrása.”… és ebből született meg a fesztivál témája: Élni jó!  „Szeretnénk közösen gondolkozni arról, mit üzen Isten igéje a mi életünkről! Hogyan élhetjük meg, hogy élni valóban jó! Ezért is hívunk meg több előadót, akik körüljárják a fenti kérdést. Beszélnek arról, hogy hogyan jó élni és meddig tart az élet; mik a lelki erőforrásaink, hogyan segíthetjük a teremtés védelmével, hogy sokáig lehessen jó ez az élet. Reméljük, hogy a találkozó hozzásegít minden résztvevőt ahhoz, hogy ne csak halljon arról, mit jelent ez a „jó élet” hanem megélhesse a dunántúli reformátusok nagy családjában, milyen csodálatos ehhez a közösséghez tartozni.” – olvasható a rend.hu oldalon, ahol az érdeklődők a fesztivál részletes programjáról is tájékozódhatnak.

A fesztivál ideje alatt forgalomkorlátozások lesznek városunkban 06.21. (péntek) 15.00 órától 06.23. (szombat) 24.00 óráig:

Güntner Aréna Városi Sportcsarnok parkolója:

A sportcsarnok parkolója a Május 1. út felől továbbra is megközelíthető marad egészen a csarnok előtti nagy parkoló csomópontjáig. A csarnok É-i sarkánál teljes útzár lesz. A sportcsarnok Ny-i oldalán elhelyezkedő nagy parkoló a fesztivál vendégei számára lesz felhasználható, a Forrás lakópark mélygarázsának hátsó feltárása biztosított marad.

Komáromi utca – Kőkút köz csomópont környezete:

A négy ágú csomópont Kőkút köz és Kossuth tér felé vezető ágaiban teljes útzár lesz. Az útzáron csak a fesztivált kiszolgáló gépjárművek, mentő, illetve tűzoltó gépjárművek hajthatnak keresztül. A belső (forgalomtól elzárt) területen lakók beközlekedése a lakcímkártyájuk bemutatását követően lesz lehetséges, amelyet az útzárat biztosító személyzet ellenőriz.

Kálvária utca – Kocsi utca csomópont környezete:

A csomóponti ág Kossuth tér felőli ágában szintén teljes útzár épül ki. Az útzáron ebben az esetben is a fesztivált kiszolgáló gépjárművek, mentő, illetve tűzoltó gépjárművek hajthatnak keresztül, s a belső (forgalomtól elzárt) területen lakók beközlekedése is biztosított marad.

Kossuth tér É-i területe – Bercsényi utca csomóponti ága:

A Kossuth tér lezárása miatt a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal előtti útszakasz megnyitásra kerül a forgalom számára oly módon, hogy a Bercsényi utca irányából a meglévő pollersort ideiglenesen eltávolítják. Az így kialakított ideiglenes forgalmi rendnek köszönhetően a Rákóczi utca megközelíthetősége továbbra is biztosított.

A Kossuth tér – Rákóczi utca csomópontja környezetében a Kossuth tér belső területe teljes útzárral elkorlátozásra kerül. Az útzáron ugyancsak a fesztivált biztosító, és kiszolgáló gépjárművek, mentő, illetve tűzoltó gépjárművek hajthatnak keresztül, a belső (forgalomtól elzárt) területen lakók beközlekedése is biztosított marad.

A helyi és helyközi autóbuszok a lezárás időtartama alatt a Kossuth tér és a Környei út megállókat nem érintik, helyettük a Május 1. úton jelölnek ki ideiglenes megállót.

Helyszínrajz-REND

REND-2024 Programfüzet