Elsősegélynyújtó tanfolyamot szerveztek a Csillagsziget Bölcsődében

Tata Város Önkormányzata szervezésében tartottak elsősegélynyújtó tanfolyamot a Csillagsziget Bölcsőde munkatársi közösségének augusztus 19-én a helyi mentőállomás szakemberei.

Minden olyan intézményben, ahol a kisgyermekekkel foglalkoznak nagyon fontos, hogy a kicsik testi épségét, esetlegesen az életét veszélyeztető körülmények között is tudjanak a nevelők, gondozók hatékony segítséget nyújtani – nyilatkozta Fekete Éva, a Csillagsziget Bölcsőde vezetője, aki hozzátette, a képzés célja, hogy a munkatársai olyan információkat kapjanak, melyek segítségével veszélyhelyzetben is megfelelő ellátás biztosíthatnak a gyermekeknek.

Városunk bölcsőde és óvodavezetői korábban azzal a kéréssel fordultak az önkormányzathoz, hogy évente ismétlődően tartsanak számukra elsősegélynyújtással kapcsolatos képzéseket. A kérést a város nyitottan fogadta és megszervezte, hogy a Tatai Mentőállomás szakmai együttműködésével megvalósuljon egy képzés-sorozat a tatai intézményekben. Kvittung Dániel állomásvezető ezzel kapcsolatban elmondta: – Tulajdonképpen a pánikhelyzetek leküzdésében szeretnénk segíteni, mivel egy-egy váratlan szituációban, például sérülés vagy allergiás reakció esetén nagyon fontos, hogy a nevelők nyugodtan tudjanak határozott döntést hozni, amivel hatékonyan segítenek.

A Tatai Csillagsziget Bölcsőde munkatársai izgalommal várják az új nevelési évet, hiszen szeptemberben nyitja meg kapuit tagintézményük, a Nádas utcában felépült új városi bölcsőde, ahol a szakemberek már dolgoznak azon, hogy a lehető legjobb körülmények között fogadják majd hamarosan a kicsiket.