Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

„Szarvasbőgés és csillagok a Holdfényben” az Ágoston-ligeti Ökofaluban

szeptember 22. @ 18:00 - 22:00

Szeptember 22-én pénteken 18.00 -tól 22.00 óráig, a Gerecsei Tájvédelmi Körzet tőszomszédságában, a lakott területektől, a városoktól távoli erdős területen megkezdődik a szarvasok násza, a szarvasbőgés, ami a vadászok legszentebb időszaka.

A program alkalmával séta közben mutatják be az érdeklődőknek az Ökofalut, majd egy vadász előadása segítségével ismerhetjük meg ennek a különleges természeti jelenségnek az okát. Mivel a nagyvad nem kedveli a hőséget, alkonyattól kezd erősödni a bőgés, amikor már enyhül az idő. Hallgatózás közben csillagászati távcsővel, csillagászok segítségével kalandozhatnak a látogatók az égen, a Szent László energia dombon, 20 óra környékén már a Holdat nézhetik, majd a Szaturnuszban gyönyörködhetnek.

A program helyszíne: Agostyán, Ágoston-liget (Ökofalu)

A programra előzetes jelentkezés szükséges.  Tel: +36 30 419 50 80

Részvételi jegy: felnőtteknek 2500 Ft/fő; gyerekeknek 1500 Ft/fő (a helyszínen fizethető). A programot 8 éves kor alatt nem ajánlják. A program alatt és után gyógytea, és cikória kávé kóstolására lesz lehetőség.

A szervezők kérnek minden résztvevőt, hogy az esti – éjszakai időjárásnak megfelelően öltözködjenek. (Terepcipő, pulóver, széldzseki, könnyű takaró.)

Szeretettel várja, a természet csodái iránt érdeklődőket:

Labanc Györgyi és Czumpf Attila.

 

 

 

Részletek

Dátum:
szeptember 22.
Időpont:
18:00 - 22:00

Szervező

Természetes Életmód Alapítvány

Helyszín

Agostyáni ökofalu