Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Új állandó kiállítás nyílik a várban

2023.08.19. @ 17:00 - 18:30

Augusztus 19-én 17:00 órától nyílik meg a Kuny Domokos Múzeum legújabb állandó kiállítása, a „Város születik – Papok, katonák, polgárok Tata történetében című tárlat”.

Az esemény helyszíne a Tatai Vár udvara lesz, ahol a köszöntőket követően Dr. Végh Katalin, a Vidéki Múzeumok Szövetségének titkára nyitja meg a kiállítást.

A megnyitón az Esterházy Énekegyüttes előadásában – Schmidt Mónika karnagy vezetésével – Esterházy Ferenc Thekla című zenés drámájából hangzik fel egy kórusjelenet, majd Prónikné Mező Judit Esterházy Ferenc keringőjét játssza el. Szűcs József a Kuny Domokos Múzeum munkatársa és Karap Diána színész prózai részletet ad elő Esterházy Ferenc A szerelmes levél című operájából, Nagy Luca Sára és Tarr Panni, a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium diákjai pedig fuvolán és fagotton játszanak majd.

A programban a Tatai Vár második emeleti kiállítóterében a tárlat két kurátora, Kövesdi Mónika, művészettörténész és Stegmayer Máté történeti muzeológus kalauzolja a látogatókat.

Az új kiállítás a Magyar Géniusz Program keretén belül a Magyar Állam támogatásával valósult meg.

 

Részletek

Dátum:
2023.08.19.
Időpont:
17:00 - 18:30

Szervező

Kuny Domokos Múzeum

Helyszín

Tatai Vár