Évzáró találkozóra gyűltek össze a Tatai Városgazda munkatársai

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. december 19-én rendezte hagyományos, évzáró találkozóját a Pikantó Étteremben.

A cégnél jelenleg 73 főállású és 14 közfoglalkoztatott látja el a helyi városüzemeltetési feladatokat. Főbb munkaterületeik továbbra is a kertészeti és szakmunkák, építkezések, lakásfelújítások, utak és árkok rendbetétele, városrendezési és köztisztasági feladatok, zöldterületek karbantartása valamint a Güntner Aréna Városi Sportcsarnok üzemeltetése.

2022-ben a mindennapi feladataik mellett többek között a Városgazda munkatársai végezték el a januári szélvihar utáni tereprendezési és szállítási munkákat, a tatai mentőállomás garázsok előtti behajtójának felújítását és a mentőállomás udvarának egyéb fejlesztési feladatait: a cég a mentőállomás számára felajánlott két új zászlót, egy hulladékgyűjtőt, egy padot,  tereprendezési munkákat végeztek, fűmagot vetettek és egy korábbi fakidőlés nyomán megsérült kerítésszakaszt is helyreállítottak. Emellett az állomáson lefestették a mentőautók kapuit, melyek új matricákat is kaptak. Tavasszal közel 50 ezer virágpalántát neveltek fel a Kft. üvegházában, majd a növényeket városszerte kiültették, a Május 1. út 66-os számú tömb mellett kialakítottak egy új murvás parkolót kiemelt szegéllyel körbe kerítve, a nyári melegben párakapukat üzemeltettek, részt vettek több nagyszabású városi esemény, fesztivál előkészületi és utómunkáiban egyaránt. Térköveztek az Új Kajakház Ökoturisztikai Központnál, több korszerűsítési és karbantartási munkát elvégeztek a Jázmin utcában és környékén, valamint megszervezték és lebonyolították az őszi, városi lomtalanítást is.

Az évzáró találkozón Michl József is köszönetet mondott a Kft. dolgozóinak és vezetőségének. Tata polgármestere úgy nyilatkozott: – Köszönetet mondunk az egész éves megfeszített, nehéz munkájukért, hiszen nincsenek könnyű helyzetben, a feladatuk ugyanis rendkívül sokrétű. A Városgazda munkatársai felelnek például a durván 300 hektárnyi zöldfelület karbantartásáért, ehhez járul a város által működtetett intézmények egy részének karbantartása, számos helyszín takarítása, nyilvános illemhelyek tisztántartása, a zöld hulladék összegyűjtése, vagy a szelektív hulladékgyűjtők melletti takarítás. A városvezető hozzátette: – Köszönet jár azoknak a tataiaknak is, akik vigyáznak a környezetükre, hiszen azzal, ha mi magunk is odafigyelünk Tata tisztaságára, együttműködünk a Városgazdával és kiegészítjük, segítjük a munkájukat.