Február 14. a Nemzetközi Könyvajándékozás Napja

Február 14-én nem csupán Valentin napot ünnepelhetünk, ugyanis minden évben ezen a napon van a Nemzetközi Könyvajándékozás Napja is. Ennek a kezdeményezésnek az az egyik célja, hogy növelje a gyerekek hozzáférési lehetőségeit a könyvekhez, valamint, hogy még több kedvet kapjanak az olvasáshoz.

Itt Tatán, az önkormányzat jóvoltából az elmúlt években több alkalommal is vásárolhattak új mese és gyermekkönyveket az óvodák, tavaly nyáron pedig felavatták városunk első Gyermek KönyvMegállóját az Építők parkjában, amely azóta is nagy sikerrel működik. Ez a könyvmegálló egy olyan könyvszekrény, amelyben bárki elhelyezhet egy könyvet és cserébe elvihet onnan egy másikat. Mivel a tatai megálló gyermekeknek készült, így elsősorban 3-14 éves korú gyerekek számára írt könyveket tartalmaz, és ilyeneket is lehet elhelyezni benne.

Akinek van kedve, lehetősége, ünnepelje ma a Nemzetközi Könyvajándékozás Napját, és ajándékozzon egy gyermeknek, vagy felnőttnek valamilyen könyvet, hiszen, ahogy an azt Victor Hugo mondta: „Olvasni annyi, mint táplálkozni.”