Februárban is folytatódik az oltási akció

Az operatív törzs javaslatára a kormány döntött arról, hogy februárban tovább folytatódnak a csütörtök és péntek délutáni, valamint a szombati központi oltóhelyi akciónapok – jelentette be a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára január 27-én.

György István elmondta: – februárban is folytatódnak az akciónapok 115 szakrendelőben és 101 kórházban, valamint a háziorvosok is egyeztetés alapján folytatják saját praxisaikban az oltásokat. Hozzátette: – Működik az időpontfoglalásos rendszer is, amellyel bármely napra lehet időpontot foglalni.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány döntése értelmében a védettségi igazolványok február 15-től oltási igazolvánnyá alakulnak át, így aki a második oltást követő hat hónapon belül nem veszi fel a harmadikat, annak nem lesz érvényes az oltási igazolványa. György István hangsúlyozta: – Az első, a második és a harmadik mellett a negyedik oltások is felvehetőek, eddig már 37 ezer negyedik oltást adtak be.  A negyedik oltás felvétele különösen a legidősebbeknek, a krónikus- és immunbetegeknek, valamint a transzplantáltaknak ajánlott, de mindenkinek érdemes beadatni, aki 4-6 hónappal ezelőtt kapta meg a harmadik oltását.

(Forrás: MTI/koronavirus.gov.hu)