Felavatták Dr. Mecseky László emléktábláját

A Tatai Helytörténeti Egyesület szervezésében avatták fel Dr. Mecseky László gyermekgyógyász emléktábláját szeptember 24-én, az Agostyáni u. 16. szám alatt.

Dr. Mecseky László Szatmárnémetiben született, orvosi tanulmányait Debrecenben végezte és 1948-ban került Tatára. 1949-ben alapította a csecsemő és gyermekosztályt, emellett a helyi kórház igazgatóhelyettese is volt. Az 50-es 60-as években a szakellátás helyzetének javítása érdekében aktívan közreműködött abban, hogy városunkban elinduljon az ápolónő és asszisztens képzés, ő maga is oktatta a fiatalokat. Sokat dolgozott azért, hogy a Tata különböző pontjain működő szakrendelések egy helyre kerülhessenek, kiemelkedő szerepe volt a tatai szakrendelő intézmény létrehozásában, melynek egy évig a vezetője is volt.  Az emléktábla avatásán lánya és fia is részt vett, Dr. Mecseki László elmondta, édesapja igazi orvos volt, példaértékű hivatástudattal, hiszen még a karácsonyi vacsorát is félbeszakította, ha valamelyik kis paciensének a segítségére volt szüksége.

Az Agostyáni u. 16. szám alatti házban évtizedekig élt családjával. Az épület falán elhelyezett emléktáblát Tata Város Önkormányzata, a Tatai Helytörténeti Egyesület és Dr. Mecseky László családja állította.