Félévzáró koncertet rendeztek a Peron Tehetségközpontban

Félévzáró gálakoncertet rendeztek január 27-én a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban, a színpadon a fiatalok bemutatták, mi mindent tanultak az idei tanév első félévében.

Mozgalmas volt a mögöttünk álló esztendő a tehetségközpontban, ahol egy sikeres klubkoncert szezont is zártak 2022 végén. Emellett folyamatosan bővült a tanári kar és a diákok száma is emelkedik, jelenleg heti szinten 14 tanár oktatja a könnyűzenét 130 növendéknek. Ruska Péter, a Peron Tehetségközpont szakmai vezetője a koncerttel kapcsolatosan úgy nyilatkozott: – Lépésről-lépésre valósítjuk meg az álmainkat, hiszen már a kezdetektől az volt a célunk, hogy egy nyüzsgő, alkotó közösséget alkossunk, amelyben mindenki megtalálja a helyét és a saját útját, s ahová mindenki hazajár. Időközben jó kapcsolatokat építettünk ki és egyre többen ismernek minket, ezáltal pedig egyre több helyszínre kapunk meghívásokat különböző fellépésekre. Ruska Péter hozzátette: – Idén 30 éves a Peron Music Alapítvány, és ezzel kapcsolatban is számos tervünk van.

A Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban az oktatási koncepció alapjait meghatározza a kitartó munka, az együttműködés, a közös alkotás jelentősége, az alázat és a szorgalom, ami a tehetséggel, kreativitással párosulva hosszú távon sikerélményt hoz a diákoknak. A fiatalok már hetek óta készültek a félévi gálakoncertre, 16 produkció 32 dalával, melyek között saját szerzemények is voltak.