Fellner memóriakártyákat és képregényeket kaptak a tatai általános iskolák

Karácsony közeledtével Tata Város Önkormányzata nevében Rigó Balázs alpolgármester látogatott el a tatai általános iskolákba december 20-án, hogy a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár és a Kuny Domokos Múzeum  közreműködésével megajándékozza a diákokat a Fellner Emlékév alkalmából kiadott Fellner memóriakártyákkal és képregényekkel.

A „Kőművész” című képregény bemutatóját október 3-án rendezték a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban. A kiadvány a Kuny Domokos Múzeum szakmai támogatásával készült, a Talentum Művészeti Szakgimnázium négy tehetséges diákjának köszönhetően, akik a színes oldalakon életrajzi elemeket, Fellner ránk hagyott gazdag építészeti örökségét és az Esterházy-család életének egyes momentumait is megörökítették. A Fellner memóriakártyákat december közepén először a Talentum iskola kisdiákjai próbálhatták ki, a játék a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár ötlete alapján, és a könyvtár közreműködésével jött létre.

Rigó Balázs alpolgármester elmondta: – Már a memóriakártyák bemutatóján azt láttuk a Talentum Iskolában, hogy nagyon jó a fogadtatása a játéknak és a gyerekek örömmel próbálták ki, ezért eldöntöttük, hogy a tatai általános iskolák minden évfolyamához eljuttatjuk ezt a kártyát. Így a későbbiekben is megismerhetik a gyerekek Fellner Jakab életét és munkásságát, ehhez kapcsolódóan pedig nem maradhatott ki a sorból a Fellner képregény sem. Rigó Balázs hozzátette: – A Fellner Emlékév lezárásaként örömmel vittük el az ajándékokat az intézményekbe, bízva abban, hogy a témát így közelebb hozhatjuk ehhez a korosztályhoz.

Az általános iskolákat követően a tervek szerint jövő év elején a tatai középiskolákba is eljutnak majd a Fellner képregények.