Felszentelték a megújult agostyáni Szűzanya emlékhelyet

Március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján Kovács Csaba Albert plébános áldotta meg Agostyánban a felújított Szűzanya emlékhelyet a Tojáshegy utcán.

Az emlékhelyet az agostyániak közössége újította fel Tata Város Önkormányzatának támogatásával. A felújításról tavaly decemberben egyeztettek először a helyszínen, dr. Varga András, a körzet önkormányzati képviselőjének vezetésével. Az azóta eltelt időszakban agostyániak lelkes és szorgalmas munkájának valamint az önkormányzat pénzügyi támogatásának köszönhetően a tojáshegyi kanyarban megszépülhetett az emlékhely. Az ott álló hársfa nagyon öreg volt és ki is száradt, ezért a helyiek azt a megoldást választották, hogy az elszáradt ágakat levágják és a fa törzsére egy kisméretű, zsindelyes fatetőt építenek.

A helyszínen dr. Varga András önkormányzati képviselő elmondta: – Az emlékhelyet azoknak a lelke nemesíti meg, akiknek a munkája megszépítette azt, és persze azoknak is, akik erre járva, kirándulva, a Teremtőre gondolnak.  A helyszínnek kettős szimbolikus jelentése is van, egyrészt Agostyán és Baj határán található, tehát összekapcsolja a két közösséget. Emellett emlékeztet bennünket arra, hogy mennyire szeret minket az Isten, amiért hálás lehet a szívünk, a hálás ember pedig sokkal erősebb és többet is el tud hordani a vállán, legyen szó akár a közösségének sorsáról is – fogalmazott a körzet képviselője.