Folyamatosan fejlődik a tatai gyermekétkeztetés infrastrukturális háttere

Tata Város Önkormányzata az elmúlt időszakban is figyelmet fordított a helyi gyermekétkeztetés infrastrukturális hátterének folyamatos fejlesztésére. Konyhák és ebédlők újultak meg az elmúlt években, a tatai gyermekek minél korszerűbb és biztonságosabb ellátásának érdekében.

A témában Michl József polgármester és Rigó Balázs alpolgármester tartott sajtótájékoztatót a Vaszary János Általános Iskola közelmúltban megújult ebédlőjében február 7-én. A helyszínen Michl József elmondta: – A gyermekétkeztetés az önkormányzat kötelező feladatai közé tartozik, és  évekkel ezelőtt megkezdtük az ehhez kapcsolódó felújítási munkákat, melyek nyomán megújult a Jázmin, a Fazekas és a Vaszary iskolák tálalókonyhája, ahol kellett, ott az ebédlőt is korszerűsítettük, a Kőkút Iskolában egy vadonatúj konyhát építettünk, s tavaly került sor a Csillagsziget Bölcsődénk megújult konyhájának átadására. A polgármester hozzátette: – A város közel 100 millió forintot ad évente a gyermekétkeztetéshez, körülbelül ennek dupláját adja a magyar állam, s ehhez jönnek még a szülők befizetései. A helyi fejlesztésekkel az a célunk, hogy a tatai gyermekek a lehető legkorszerűbb körülmények között, tápláló és ízletes ételeket tudjanak elfogyasztani.

Az infrastrukturális háttér fejlesztése az elmúlt hónapokban a Vaszary János Általános Iskolában folytatódott, ahol megújult a tálalókonyha és kibővítették az ebédlőt, ennek köszönhetően a korábbi 70 helyett már 130 gyermek tud az intézményben egyszerre étkezni. Rigó Balázs alpolgármester a fejlesztéssel kapcsolatban úgy nyilatkozott: – A projekt 230 millió forintból valósult meg,  európai uniós és önkormányzati támogatásból. Ennek keretében mintegy 40 eszközt szereztünk be, és ezen kívül az önkormányzat saját forrásból támogatta a tervezés költségeit, illetve a bútorok, asztalok és székek beszerzését. Rigó Balázs kiemelte: – Köszönöm a Tankerületnek, hogy az egész épület felújításával együtt megvalósulhatott a konyha és az étkező korszerűsítése, köszönet a Városgazda Kft.-nek illetve a Városkapu Zrt.-nek azért, hogy a felújítási munkák idejére biztosították az étkezés helyszíneit is, köszönet jár az Alma Bolt tulajdonosainak, akik itt, az épület szomszédságában adtak erre módot, és természetesen köszönjük Bencsik János országgyűlési képviselőnek, hogy a többletforrások, kormányzati támogatások megszerzésében nyújtott számunkra jelentős segítséget.