Folytatódik a Szivárvány Óvoda több, mint 100 éves épületének korszerűsítése

Tata Város Önkormányzatának megbízásából folytatódik a Szivárvány Óvoda megújítása, a korszerűsítés soron következő ütemében többek között a padló cseréje kezdődött meg.

Az 1912 óta működő intézmény sokat megélt épülete legutóbb 2020-ban esett át korszerűsítésen, akkor egy, a Terület – és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében benyújtott sikeres pályázat valamint önkormányzati finanszírozás nyomán elsősorban energiaracionalizálási munkákat végeztek. Megvalósult többek között a külső falazat hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a padlásfödém szigetelése és a fűtési rendszer megújítása. A most elkezdődött újabb korszerűsítési ütemben a falak további szigetelésére és a padlózat cseréjére kerül sor. Az épület jövőjével kapcsolatban Michl József polgármester elmondta: – Az önkormányzat kezdeményezte a Tatabányai Tankerületi Központnál azt, hogy városunkban is működhessen egy speciális óvoda. Az erre a célra eredetileg kijelölt Új Úti Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény épülete helyhiány miatt ugyanis nem tud teret biztosítani egy olyan óvodának, amelyben a sajátos nevelési igényű, nem integrálható, és a szakértői bizottság által speciális ellátásra javasolt gyermekek megfelelő nevelésben részesülhetnek. Ezért a város tárgyalást fog kezdeményezni a Tankerületi Központtal arról, biztosítható-e, illetve hogyan biztosítható ez a fajta ellátás, melynek helyszíneként az önkormányzat akár, az újabb korszerűsítést követően, a Szivárvány Óvoda épületét is biztosítani tudná. Speciális óvoda térségünkben jelenleg egyedül csak Kömlődön működik.

A városvezető tájékoztatott arról, hogy a jelenlegi felújításról és a jövőbeli tervekről az önkormányzat szülőértekezleten, személyesen egyeztetett a Szivárvány Óvodába járó gyermekek szüleivel. A kiscsoportos gyermekek a szülők döntésének megfelelő helyszíneken, a városi óvodákban kaptak helyet, míg a középső és nagycsoportosok a Fürdő utcai óvodában, külön csoportban kaptak elhelyezést.  A Szivárvány Óvoda óvodapedagógusai a tatai óvodákban zökkenőmentesen folytatják tovább szakmai munkájukat.