Forgalmi rend változás az új körforgalmi csomópont építésénél

Március 11-én, hétfőn reggel fél 9-től kezdődik az új körforgalmi csomópont kiépítése az Oroszlányi út, Új út és Fényes fasor találkozásánál:

-Az Oroszlányi út – Új út – Fényes fasor csomópontját elzárják a forgalom elől.

-Lezárják az Oroszlányi út majdani körforgalom előtti szakaszát, valamint az Új út mentőállomás felőli oldalát is.

-A gépjárműforgalom a Fényes fasoron és az Új út Görgey Artúr utca felőli ágán haladhat mindkét irányban.

-Az Oroszlányi útról az Új út irányába és vissza egyaránt, a Lidl és a Piac belső úthálózata használható kerülőútként, továbbá az Új út felől a Keszthelyi utcán keresztül lehet a Május 1. út felé kerülni.

-A gyalogosok az Oroszlányi útnál a járda egy szakaszát az Új út és Piac között nem tudják használni. A csomópont többi ága gyalogosan járható lesz.

 

A kivitelezés miatti munkák a Volánbusz Zrt. 2-es, 4-es, és 6-os járatait is érintik, a buszok terelő útvonalon járnak a kivitelezés ideje alatt:

2 – es helyi járat:

A járat a Vasútállomás  – Golf Hotel – Vasútállomás között közlekedik. A Vasútállomásról indulva a Gesztenye fasor, Mikovényi utcát követően halad a Bajcsy Zs. utcán a Városközpont, majd a Kossuth tér, Golf Hotel irányába. Ezt követően megfordul, majd a Május 1. út után és nem az Oroszlányi úton és az Új úton halad a Vasútállomás felé, hanem terelő úton. A Május 1. utat követően a Somogyi B. úton majd a Bacsó Béla utcán haladva éri el a Vasútállomás megállóhelyet.

 4 – es helyi járat:

A Fellner Jakab és a Vasútállomás megállóhelyek között közlekedik a városközpont, Kristály Szálló és Kertváros érintésével. A Kertvárosból visszafelé tartó járat a Kristály Szálló, majd a Városközpont megállóhelyek után haladt a kivitelezés megkezdése előtt az Oroszlányi úton a Mikovényi utca irányba, végül a Vasútállomás végállomásra. Az építkezés ideje alatt a terelő útvonal a következő: Az Oroszlányi utat (ill. Mikovényi u., Gesztenye fasor) kihagyva a Május 1 úti buszvégállomáson történő megfordulást követően halad a Somogyi B. úton, majd a Bacsó Béla úton a vasútállomás felé.

6 – os helyi járat:

A Vasútállomás és Fellner Jakab megállóhelyek között közlekedik, a Gesztenye fasor, Mikovényi u., Új út, Városközpont, Kristály Szálló és Kertváros érintésével, majd a Kertvárosból visszafelé tartó járat a Kristály Szálló, Városközpont megállóhelyek után halad tovább a Fellner J. végállomás felé. A kivitelezés miatt a terelő útvonal a következő: a Mikovényi utat követően a Bajcsy Zs. utcán halad a Városközpont irányába a buszjárat. A Május 1. úti buszvégállomáson történő megfordulást követően megy a Kertváros irányába.

Kérjük, hogy a kivitelezési munkák idején fokozott óvatossággal közlekedjenek a helyszínen. A forgalmi változásokról folyamatos tájékoztatást nyújt az önkormányzat.