Fotókiállítás nyílt a Piarista Rendházban

„Fény és Árnyék” címmel nyílt fotókiállítás május 25-én a Piarista Rendház folyosóján Cserhalmi-Balogh Anna munkáiból.

Cserhalmi-Balogh Anna neve nem ismeretlen Tatán, hiszen az elmúlt évek során négy könyve jelent meg, több, mint 10 éve tagja a Tatai Versbarátok Körének, és önkéntesként is dolgozik a helyi Karitász Csoportban, elsősorban a Vakok Intézete tatai telephelyén végez szolgálatot. Emellett számos városi rendezvényen közreműködött már előadóként.

A kiállításmegnyitón Cserhalmi-Balogh Anna elmondta: – Tatára jöttem férjhez 45 évvel ezelőtt, s ez a város szerelem volt számomra első látásra, ezért négy és fél évtizede készítek fotókat. Azért kezdtem el fényképezni, mert hajlamosak vagyunk elrohanni a sok-sok szépség mellett, amely körülvesz bennünket. A fotóim mindegyikében van valami, ami tükrözi a személyes látásmódomat, s mivel annyi örömet szerzett nekem ezeknek a képeknek az elkészítése, úgy gondoltam, hogy másokkal is meg kell osztanom őket abban a reményben, hogy a közönségnek is adnak majd valami pluszt. Az alkotó hozzátette: – Igazából fényben és árnyékban élünk, de ez a kétpólusú világ számos színt, szimbólumot, jelenséget hordoz, amit megtapasztalhatunk, ha elmélyülünk a természet csodáiban.

Az érdeklődők 18 fotót láthatnak a Piarista Rendházban, a válogatás június 26-ig látogatható kedden-szerdán és csütörtökönként 10 és 15 óra, péntekenként pedig 10 és 13 óra között.