Hamarosan megkezdődhet a városi kerékpárút hálózat fejlesztése, és az új körforgalmi csomópont kiépítése

Hamarosan megkezdődhet az új körforgalmi csomópont kiépítése az Oroszlányi út, Új út és Fényes fasor találkozásánál. A beruházás egy belterületi kerékpárút-fejlesztési projekt része, melyről a Városházán rendeztek sajtótájékoztatót február 27-én.  A helyszínen Michl József polgármester és Fekete Gyula, a kivitelező FTK Építő Kft. ügyvezető igazgatója aláírták a kivitelezési szerződést, ezt követi a munkaterület átadása, majd hamarosan indulhat az építkezés.

Tata Város Önkormányzata belterületi kerékpárút fejlesztésre nyert pályázati forrást a TOP Plusz programban. A projekt nyomán megvalósul a már megépült bicikliút-szakaszok Tatán belüli összekötése első ütemben, és új kerékpárút szakaszok is épülnek. Ezáltal biztonságosabbá válik a városon belüli kerékpáros közlekedés, és bővül a helyi kerékpárút hálózat is.

A sajtótájékoztatón Michl József polgármester kiemelte: – Jó hír a tataiaknak, hogy a projekt egyik fontos momentumaként nemsokára megkezdődik egy körforgalmi csomópont kiépítése az Oroszlányi út – Új út – Fényes fasor találkozásánál, valamint 1985 méter hosszan új bicikliút is készül, mely az Öreg-tó partját összeköti a Fényes Forrásvidékkel.

A beruházásról hamarosan egy projektnyitó eseményen tartanak részletes tájékoztatást. A kivitelezés a forgalmi rend változásával jár, amely egyes buszjáratokat is érinteni fog. A közlekedési rend változásairól és a kivitelezés fázisairól az önkormányzat folyamatosan tájékoztatást nyújt a következő időszakban.

Útlezárások, terelőutak