Hamarosan új közösségi teret vehetnek birtokba városunk nyugdíjas klubjai

Március 21-én a Városházán rendezte soron következő találkozóját a Városi Nyugdíjas Klub, mely ezúttal Michl József polgármestert hívta meg. Már hagyomány, hogy Tata legnagyobb civil szervezete minden év tavaszán tájékoztatást kap az esztendő városi költségvetéséről és a tervezett, illetve már zajló helyi fejlesztésekről, projektekről.

Az önkormányzat és a klub hosszú ideje számos területen együttműködik. A közösség minden évben pénzügyi támogatást kap a várostól működési költségeihez, a klubtagok rendszeres látogatói és segítői, nem egyszer közreműködői is a városi programoknak. Michl József a március 21-i találkozón elmondta, évek óta megrendezik mindkét tatai nyugdíjas klub számára  ezt a tájékoztatót, és mindig őszinte érdeklődés kíséri a beszámolót, amit aztán számos kérdés illetve párbeszéd követ. A városvezető megerősítette, hogy miután a Menner Bernát Alapfokú Művészeti Iskola Fenyő téri telephelye (a Fenyő téri zeneiskola) megszűnt, s az épületet visszaadták az önkormányzatnak, Michl József javaslatára azt tavasz végétől a tatai nyugdíjas klubok rendelkezésére bocsátják. A Városi Nyugdíjas Klub és a Honvéd Bajtársi Klub is régóta szeretne már programjaihoz egy állandó közösségi teret, s ez az ingatlan megfelelő lehet a számukra. Mindkét klub saját irodát tud kialakítani benne, a közös nagy termet pedig felváltva tudják majd használni, így a jelenleg belső felújítás alatt álló épület az állandó bázisuk lehet.

Az eseményen bemutatták azt a kiadványt is, mely a Városi Nyugdíjas Klub megalakulásának 60 éves jubileuma alkalmából jelent meg. A kötetet Kun Imre tiszteletbeli elnök szerkesztette, s lapjain egykori meghívók, újságcikkek, beszámolók és fotók sorozatán át elevenedik meg a közösség elmúlt hat évtizedes története.