Három strandröplabda tornának is otthont ad Tata ezen a nyáron

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ), az Észak-Dunántúli Röplabda Akadémia (ÉDRA), a MÁV Előre SC, és Tata Város Önkormányzata szervezésében tartottak sajtótájékoztatót június 17-én a Városháza dísztermében, ahol az idei nyári tatai strandröplabda programokról adtak hírt.

Az ÉDRA, a MÁV Előre SC, a Magyar Röplabda Szövetség és az önkormányzat együttműködésével ezen a nyáron is Tatára érkezik a hazai strandröplabdázás élvonala. Ezúttal különleges eseménysorozatra számíthatnak a szurkolók, ugyanis nyolc nap leforgása alatt három nívós strandröplabda tornát rendeznek az Építők Parkjában a Foxconn támogatásával. Michl József polgármester a sajtótájékoztatón köszönetet mondott a szövetségnek és az akadémiának az eddigi együttműködésért, hangsúlyozva, hogy városunk örömmel ad helyet a mérkőzéseknek, annál is inkább, mert a strandröplabda népszerűsége növekszik, ezt igazolja az évről-évre emelkedő nézőszám is.

A tatai programot az Audi Hungaria Strandröplabda Országos Bajnokság második fordulója nyitja június 28-tól június 30-ig. A háromnapos tornán a női és férfi bajnokság küzdelmei mellett U18-as ötcsillagos utánpótlás leány és fiú versenyt is rendeznek, a felnőtt döntőket az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti majd. Alig egy héttel később, július 6-án és 7-én az ország legjobb női és férfi csapatai az európai szereplésért versengenek majd Tatán, a Strandröplabda Klub Kupán. A két torna döntőiben négy-négy együttes közül a bajnokok képviselhetik Magyarországot a sorozat nemzetközi döntőjében szeptemberben. Az induló klubok közül egyelőre az ÉDRA az egyetlen, amely mindkét nem versenyében képviselteti magát. Azok, akiknek nincs lehetőségük a helyszínen szurkolni, a szombati és vasárnapi finálék eseményeit egész napos élő streamen követhetik a MÁV Előre SC Facebook-oldalán.

A két hétvégén a női versenyek kiemelt szereplője a címvédő Vaida Beáta-Villám Lilla alakulat lesz. A sportolók az országban egyedülálló módon 2023-ban kaptak profi szerződést az ÉDRA-tól. A duó megalakulása óta veretlen Magyarországon, tavaly pedig az év női strandröplabda párosa címet is elnyerte. Nemzetközi szinten idén már győzedelmeskedtek a MEVZA Klub Kupában, de a jövőben ennél is magasabbra törnek, nem titkolt céljuk a kvalifikáció a 2028-as Los Angeles-i olimpiára. A tatai sajtótájékoztatón elmondták, hogy Tata a kedvenc versenyhelyszínük, és nagyon szeretik az itt kialakított pályákat illetve a helyi szervezést. A versenyek menetéről Ősz Rita, az MRSZ szervezője illetve Tálosné Rozsinszky Rita, az ÉDRA ügyvezetője adott tájékoztatást.

 

Audi Hungaria Strandröplabda Országos Bajnokság, 2. forduló

Időpont: 2024.06.28. (péntek) – 2024.06.30. (vasárnap)

Helyszín: Tata, Építők Parkja

Az eseményre a belépés ingyenes. A döntőket 2024.06.30-án az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

 

Női Strandröplabda Klub Kupa Döntő

Időpont: 2024.07.07. (vasárnap)

Helyszín: Tata, Építők Parkja

Online stream: Facebook/MÁV Előre SC

Az eseményre a belépés ingyenes.

 

Férfi Strandröplabda Klub Kupa Döntő

Időpont: 2024.07.06. (szombat)

Helyszín: Tata, Építők Parkja

Online stream: Facebook/MÁV Előre SC

Az eseményre a belépés ingyenes.