Házasság hete február 13-20.

Hazánkban 2022-ben tizenötödik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét február 13. és 20. között, a keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásának köszönhetően idén is számos programmal. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, és hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

A Házasság hete elnevezésű Facebook oldalon keresztül egy héten át számos programot, előadást követhetnek majd az érdeklődők. Február 14-én 18 órától például online előadást közvetítenek dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeutával, február 16-án 18 órától pedig közismert párok beszélgetését közvetítik, Lackfi János költő, író, műfordító és felesége Bárdos Júlia; Pindroch Csaba színművész és felesége, Verebes Linda; Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és felesége, Valkay Anna közreműködésével. További részleteket a hazassaghete.hu weboldalon, valamint a facebook.com/hazassaghete közösségi oldalon találnak.

Helyi programok is lesznek a Házasság hete alkalmából, a Tatai Szent Imre Plébánia szervezésében Tata – Tóvárosban, Agostyánban, Bajon, Dunaalmáson, Neszmélyen és Vértestolnán.

Nyitó program:

Február 13-án 18:00 órakor a Tata Tóvárosi templomban Markovics Milán Mór tábori lelkész szentmisét mutat be és szentbeszédet mond.

Záró program:

Február 20-án 18:00 órakor a Tata Tóvárosi templomban Dr. Vincze Krisztián görög katolikus atya szentmisét mutat be és szentbeszédet mond.

A Házasság Hete alatt mind a hat templomban, minden szentmise után megáldjuk a házaspárokat, a jegyeseket, a szerelmes párokat – olvasható a tataikapucinus.hu oldalon. Az eseményekre mindenkit szeretettel várnak.