Háziorvosi rendelőközpont épül Tatán

Április 26-án a Városháza dísztermében találkoztak a tatai háziorvosok. A megbeszélés középpontjában az új tatai rendelőközpont tervei álltak, emellett egyeztettek a május 1-én életbe lépő, orvosi ügyeleti rendszert érintő változásokról is.

Michl József korábban a képviselő-testület januári ülését követő sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy az önkormányzat egy orvosi rendelőközpont létrehozását tervezi a Komáromi utcában, erre a projektre a város 500 millió forintot nyert el. Tata polgármestere az áprilisi egyeztetésen elmondta: – Az európai uniós pályázaton elnyert támogatásból szeretnénk egy háziorvosi rendelő központot építeni itt a Komáromi utcában, közel a gyógyszertárhoz, ahol két felnőtt és két gyermek háziorvos fog dolgozni. A rendelők kialakításának tervei elkészültek, ezeket mutatjuk be az orvosoknak, akiknek van lehetőségük hozzászólni a tervekhez.

A Városházán az orvosok az ügyeleti ellátásban bekövetkező változásokról is egyeztettek. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az ügyeleti alapellátást 2023. május 1-től Komárom-Esztergom vármegyében is az Országos Mentőszolgálat működteti majd. Az egységes ügyeleti telefonszám május 1-től az 1830 lesz.

A háziorvosi ügyeleti ellátás a sürgős – a következő rendelési időig nem halasztható – orvosi tevékenységek elvégzése céljából szervezett ellátás:

-hétköznap 16:00 és 22:00 óra között

-hétvégén, ünnepnapokon 08:00 és 14:00 óra között lesz elérhető Tatán.

A háziorvosi ügyeleti ellátás helyszíne az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézetben lesz, a Hősök tere 2. szám alatt.

A változással kapcsolatos további információkat megtalálják weboldalunkon: https://tata.hu/tajekoztatas-a-kozponti-orvosi-ugyelet-atszervezeserol/