Idén is Klassz a pARTon! Tatán

2022. július 11. és augusztus 4. között nyolcadik alkalommal rendezi meg a Cimbora Alapítvány hazánkban a Klassz a pARTon! fesztivált, melyet Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész alapított. Idén 15 településen, köztük Tatán látogathatják az érdeklődők az ingyenes nyári koncerteket és gyermekprogramokat, melyekről július 13-án a Kossuth téren tartottak sajtótájékoztatót.

Ezen a nyáron a július 11-i, budapesti nyitókoncertet követően Balatonalmádi, Balatonföldvár, Balatonfüred, Balatonkenese, Balatonszárszó, Balatonszemes, Budapest, Fonyód, Keszthely, Szigliget, Tata, Tihany, Vászoly és Zamárdi ad helyet a fesztivál koncertjeinek. 51 program alkotja a repertoárt, ebből 38 esti koncert, 13 előadás pedig gyermekeknek szóló koncert és egyéb zenés program, 40 szólista valamint 19 zenekar közreműködésével.

Rigó Balázs, Tata alpolgármestere a fesztiválról úgy nyilatkozott: – Városunkban már harmadik alkalommal rendeznek a szervezők koncerteket, melyekkel idén a Fellner Jakab Emlékévéhez, a barokk korhoz is kapcsolódnak. Június 24-én pedig, amikor délelőtt misével emlékezünk a 300 éve született Fellner Jakabra, este különleges gálahangversenyt ad majd Érdi Tamás zongoraművész a Kossuth téren.

Jenei Gabi, a fesztivál tatai projektvezetője tájékoztatott arról, hogy három helyszín, az Esterházy-kastély, a Szent Kereszt Plébániatemplom és a Kossuth tér ad majd otthont a koncerteknek:

-Július 22-én 20:00 órától az Ensemble Cantilene koncertezik a Szent Kereszt Plébániatemplomban,

-Július 23-án 19:00 órától Bábel Klára hárfaművész és Illés Eszter fuvolaművész lép fel a Kossuth téren,

-Július 24-én 10:00 órától Bánfi-Nemes Réka és Bánfi Barna interaktív gyermekprogramja várja az érdeklődőket az Esterházy-kastélyban, és

-Szintén július 24-én, vasárnap 19:00 órától Érdi Tamás zongoraművész szólóestje hallható a Kossuth téren.

További információkat az érdeklődők a klasszaparton.hu weboldalon találnak.