Idén is lehet majd tatai élőhalat vásárolni a Várárokban

Végéhez közeledik az idei lehalászási szezon az Öreg-tavon. A Tatai Öreg-tó Kft. ebben az esztendőben 300 mázsa halat telepített a tóba, a halgazdálkodás eredményeként pedig idén is lesz karácsonyi halvásár a Várárokban.

A Várárokban zajló kitermelés helyszínén Heitz Ferenc, a Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az Öreg-tó lehalászását november 9-én kezdték el és várhatóan november 21-én be tudják fejezni. Az idei haltelepítés ideje a korábbiakhoz képest kicsit megcsúszott, mert nem volt elég víz a tóban, de április végétől június elejéig mintegy 300 mázsa – 80 ezer darab – halat telepítettek.

Purgel Zoltán alpolgármester a Várárokban november 17-én a témában úgy nyilatkozott: – Az önkormányzat a közelmúltban egy újabb fejlesztéssel segítette az Öreg-tó a Kft.-t., amikor tavaly ősszel megkezdtük a Várárok Hajdú utca felőli részének megújítását. A Várároknak ez a része a halászati tevékenység kiemelt területe is egyben, ezért volt fontos, hogy a munkát kiszolgáló építmények megújuljanak, és korszerű hátteret adjanak a lehalászáshoz is. A több, mint bruttó 30 millió forintos fejlesztéssel három faburkolatú mobilkonténert helyeztünk ki, ezzel egyrészt korszerűbb körülményeket és közműellátást biztosítottunk a halászoknak, másrészt hozzájárultunk a terület megszépítéséhez is. Létesült itt időközben egy halárusító valamint egy halsütő, amit mára megszerettek a tataiak.

Az év végi ünnepekhez közeledve idén is lesz halvásár városunkban, december 16-tól 23-ig a Várárokban fognak tatai élőhalat árusítani, 9 -től 17 óráig minden nap.