Idén is lehet szavazni a Talentum Iskola diákjainak leporelló és ajándéktárgy terveire

A Talentum Művészeti Szakgimnázium 13. osztályos diákjainak leporelló és ajándéktárgy terveiből nyílt kiállítás február 12-én a Vármúzeumban.

Már ötödik alkalommal mutatkoznak be a várban ifjú grafikustehetségek, a „Tata 2023” címet viselő kiállítás terében ebben az esztendőben is a múzeumot, annak programjait, valamint városunk nevezetességeit népszerűsítő terveket láthatnak az érdeklődők.

Michl József polgármester a helyszínen úgy nyilatkozott: – Köszönet a diákoknak, akik szabadidejüket is rááldozták arra, hogy megvalósítsák ezeket az ötleteket, szépeket alkossanak és ezzel önmagukat is megmutassák. Mellettük nagy köszönet jár az iskola és a múzeumunk igazgatóinak is, hiszen az együttműködésük nyomán már évek óta létrejön ez a kiállítás.

A városvezető a tervezők díjazására 500 ezer forintot ajánlott fel a Talentum Iskolának.

A megnyitón Dr. Schmidtmayer Richárd, a Kuny Domokos Múzeum igazgatója kiemelte: – Nagyon fontos, hogy helyi, helyben és helyi szemmel készült értékeket tudjunk felmutatni. Erre pedig remek lehetőséget nyújt az a szemléletmód, mellyel a diákok a terveken keresztül megközelítik az értékeink, a város népszerűsítése és a múzeum témáit.

Az elkészült 16 leporelló és 33 ajándéktárgy tervre március 25-ig lehet szavazni a Kuny Domokos Múzeum közösségi oldalán online, vagy személyesen a kiállítótérben.

 

https://www.facebook.com/kunymuzeum/posts/pfbid0CFHk8SaaPTnGwJDLEeH7XjFrLpaLjmxY4NvUYVThMG4mkCdAUWw2bQdpujr64v3Ml

https://www.facebook.com/kunymuzeum/posts/pfbid0A9dfAYvSuGinYkZdvEQfysWDdVjVwXqgHo388WqqziXaZesM8KjpPVi9hqzj2qonl